Tatjana Božić Pančevo
U školske klupe stiže 15.000 učenika od toga 1.180 prvaka

Tatjana Božić: Radovi u pančevačkim školama završeni – analize vode stižu do prvog septembra

Pančevo, Uto, 30/08/2016 - 08:49
Vladimir Đoković


PANČEVO, 30. avgust – Prvo zvonce 1. septembra u školske klupe uvešće više od 15.000 učenika u 29 škola na teritoriji Grada Pančeva. Trećinu tog broja čine srednjoškolci, dok je đaka prvaka ukupno 1.180.

Škole su spremne da prime učenike u novu školsku godinu. Radovi koje smo izvodili su privedeni kraju, završeni – ističe Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Grad Pančevo je direktno preko osnovnih škola ukupno uložio 3.550.000 dinara u neophodna održavanja objekata, dok je kod srednjih škola ukupan iznos 1.376.163 dinara.

Na legalizaciju osnovne škole „Olga Petrov” u Banatskom Brestovcu potrošeno je million dinara, škola „Žarko Zrenjanin” u Banatskom Novom Selu u sanaciju učeničkih toaleta uložila je 450.000 dinara a škola „Mara Mandić” je za radijatore i klime potrošila 400.000 dinara. Kad su osnovne škole u pitanju, u jabučku je za nedostajuću ogradu uloženo 800.000 dinara, dok je škola u Dolovu nabavila novi kotao za 900.000 dinara.

Dobitnici gradske podrške među srednjim školama su Gimnazija (postavljanje, hoblovanje i lakiranje parketa 1.076.163 dinara, medicinska škola koja je krečena i ekonomska škola gde su za 200.000 dinara farbani radijatori.

Za svakog prvaka Grad Pančevo je obezbedio prsluk za bezbednije kretanje u saobraćaju i saobraćajni bukvar. To će im biti podeljeno već prvih dana škole. Prvog septembra škole će obići i gradonačelnik i zamenik gradonačelnika – izjavila je Tatjana Božić.

Posle slučajeva neispravne vode u nekoliko gradskih vrtića, voda u svih 29 škola na teritoriji Pančeva uzorkovana je od 22. do 25. avgusta i poslata na analizu. Na gradski vodovod priključeno je 24 škole.

Rezultati analiza biće poznati pre prvog septembra – najavila je Tatjana Božić.

Početkom ove nedelje održan je i aktiv direktora škola. Članica Gradskog veća kaže da je tema bila pravilnik koji stupa na snagu, a razgovaralo se o obračunskom broju radnika za predstojeću školsku godinu. Narednih dana i nedelja će se videti hoće li biti problema sa brojem zaposlenih.

Škole redovno obaveštavamo o postojećim projektima i konkursima, kako bi mogli i sami da se uključe i apliciraju za sredstva za opremu i investicije – zaključila je Tatjana Božić. 
MarketingNajnovije vesti