• Trag fondacija podržala izgradnju Zelene učionice u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak 18. maja 2017. godine u holu Gradske Uprave u Pančevu održana je Konferencija za medije kojom je najavljena izgradnja Eko dvorišta za naše sugrađane.

    Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili Dragan Srećković ispred Trag Fondacije, koordinator projekta Nikola Veljković ispred Connecting-a, arhitekte David Bilobrk i Sandra Majkić, i Deniz Hoti direktor Organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting.

    – Trag Fondacija kroz program „Aktivnih zajednica“ pruža podršku incijativama širom Srbije koje imaju za cilj rešavanje zajedničkih problema u svojim lokalnim zajednicama. Ovaj tematski program prepoznaje i podržava lokalne organizacije koje aktivno uključuju građane u rešavanje konkretnih problema. Želim da se zahvalim Connecting-u na organizaciji ovog događaja i projektu koji predviđa izgradnju Zelene učionice za Pančevce – izjavio je Dragan Srećković.

    Tokom svog obraćanja Nikola Veljković je poručio:

    – Prirodno okruženje u kom se nalazi „Streljana“ predstavlja idealno mesto gde deca i mladi mogu da steknu i razviju svoja znanja o ekologiji. Izgradnjom „Eko dvorišta“ naš grad će tako dobiti još jednu zelenu oazu, mesto susreta u prirodi za sve građane i građanke Pančeva.

    Eko paviljon, odnosno Zelena učionica i svi prateći sadržaji biće izgrađeni od prirodnih materijala – izjavili su David Bilobrk i Sandra Majkić.

    Organizatori su istakli da su sredsva za izgradnju „Eko dvorišta“ obezbeđena, ali da nemaju sredstva da plate ljude koji bi radili na uređenju prostora i samoj izgradnji „Eko dvorišta“, te su stoga predvideli volonterske akcije i pozvali sve zainteresovane sugrađane da im se priključe. Prijave su otvorene putem linka http://bit.ly/ekovolonteri. Takođe su najavili letnji obrazovni program i Eko bazar.

    Ukoliko vas interesuje kako će pojas oko „Streljane“ izgledati nakon akcija odgledajte video.

    Projekat “Eko dvorište” realizuje organizacija za razvoje karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ uz podršku Trag fondacije. Mesto na kome će se izgraditi „Eko dvorište“ je pojas oko zgrade Streljačke družine „Pančevo 1813“.

    U četvrtak 18. maja 2017. godine u holu Gradske Uprave u Pančevu održana je Konferencija za medije kojom je najavljena izgradnja Eko dvorišta za naše sugrađane.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]