• Tribina: Dan socijalne pravde – a gde je tu ONA večeras u Kupeu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tribina ,,Dan socijalne pravde – a gde je tu ONA” biće održana večeras, u Kupeu, od 18 sati, a u organzaciji Foruma žena Demokratske stranke. Na tribini će govoriti: Nina Vukelić, MA psihologije i potpredsednica Foruma žena DS iz Novog Sada, Tatjana Manojlović, politikološkinja – spec. za nenasilne društvene promene i novinarka i potpredsednica Foruma žena DS iz Beograda, Gordana Perunović Fijat, dipl. pravnica, novinarka i aktivistkinja iz Kikinde i Gordana Medić Simić, MA filozofije i MA ing. org. nauka i stručna saradnica u školi kliringa i lajf koučinga iz Beograda. Razgovor će moderirati Katarina Dragićević.

    Organizatori će na ovaj način obeležiti i Međunarodni dan socijalne pravde, ali i skrenuti pažnju javnosti da u Srbiji oko 10 odsto stanovništva živi u teškom siromaštvu, dok se oko 40 odsto njih nalazi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

    ,,Mnoge društvene grupe su na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, stanovanje… Uvažavanje svih ljudskih prava je naša obaveza, zato ćemo govoriti o pravima, potrebama i problemima žena koje su žrtve porodičnog nasilja, a kroz prizmu socijalne pravde. Porodično nasilje je zastupljeno u svim slojevima društva, a rezultati istraživanja nam pokazuju da su žrtve porodičnog nasilja najčešće nezaposlene žene koje ne poseduju ličnu imovinu, pa im je i kada izađu iz kruga nasilja, veoma teško da obezbede sredstva za ispunjenje osnovnih potreba i ostvare pristojan život”, navode u saopštenju organizatori.

    Tribina ,,Dan socijalne pravde – a gde je tu ONA” biće održana večeras, u Kupeu, od 18 sati, a u organzaciji Foruma žena Demokratske stranke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo