Put za Mali London Pančevo
Posle više decenija stigao put – fali pešačka staza ka školi

Tvrdim putem do Malog Londona

Pančevo, Sre, 07/09/2016 - 13:32
Vladimir Đoković

Pančevo, 7. septembar – U uređenje 650 metara saobraćajnice ka Malom Londonu, praktično nastavka ulice Marka Kraljevića, Grad Pančevo je preko Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva uložio ovog leta 2,5 miliona dinara. Po tvrdoj podlozi, agregatu kamena, sada se iz pravca ulice Žarka Zrenjanina praktično može proći sve do novog puta za Beograd.

Završenu gradsku investiciju, prvu ovog tipa u ovom delu Pančeva, gde uglavnom živi romska populacija, obišli su član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, Miroslav Čučković, direktorka Direkcije, Maja Vitman, i predsednik Skupštine mesne zajednice, Dragan Ostojin.

Miroslav Čučković je ovom prilikom naglasio da je Pančevo odgovorno prema Romima na više načina i da je ove godine, za podršku ovoj zajednici, iz gradskog budžeta izdvojeno 6,9 miliona dinara. Maja Vitman je naglasila značaj urađenog puta kojim će i u lošim vremenskim prilikama moći da se prolazi do ovog naselja. Osim za stanovnike, to je od značaja i za prolaz dežurnih službi, recimo, kola „Hitne pomoći” naglasila je direktorka Direkcije, dodajući da će se i bezbednost povećati kada se zatvori direktan izlaz iz Malog rita na novi beogradski put. Dragan Ostojin je podsetio kako ovakav put ovde nije izgrađen sigurno 40 godina.

– Zadovoljni smo ovim što je urađeno, mada nije urađeno sve o čemu smo pričali. Put je trebalo da bude nasut i među kućama. I da se stave neke sijalice uličnog svetla. Tražili smo i stazu uz beogradski put, jer nam tuda deca idu u školu kod Crne mačke. Kažu da neke firme i Srbijaput to blokiraju. Mi smo spremni, evo daćemo naša dvorišta za stazu da se izgradi. Spremni smo i da finansiramo i da napravimo stazu samo neka daju odobrenje. – kaže Blagoje Ignjatović Ljubiša, žitelj Malog rita i član Skupštine Mesne zajednice.

Inače, ovaj deo grada i dalje je bez vode, kanalizacije i struje.Marketing

Najnovije vesti