• U Južnobanatskom okrugu tri slučaja zaraze koronavirusom. Pregled po mestima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na teritoriji Južnog Banata u poslednja 24 sata registrovana su tri slučaja zaraze koronavirusom, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje Pančevo. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je zabeleženo 56 zaraženih.

    U Južnobanatskom okrugu po jedan slučaj prijavljen je u Pančevu, Vršcu i Opovu.

    Kako se navodi u saopštenju ZZJZ Pančevo, u ostalim opštinama u okrugu, nema novoobolelih.

    Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u poslednja 24 sata u pokrajini je registrovano 56 novih slučajeva zaraze, za jedan više nego juče, a najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu – 8.

    U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 1.432. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 255.

    Institut za javno zdravlje Vojvodine u ovom trenutku na teritoriji 39 opština i gradova epidemiološku situaciju ocenjuje kao nepovoljnu ili nesigurnu, dok je u preostalih šest opština još uvek vanredna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

    Upozoravaju da među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina, i apeluje na poštovanje predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno na vakcinaciju što većeg broja ljudi.

    Podsetimo, u Pančevu je i ove nedelje moguća vakcinacija protiv koronavirusa bez prethodne prijave na portalu eUprava. Mobilni vakcinalni punkt sutra će biti stacioniran u Ulica Vojvode Radomira Putnika (kod Kulturnog centra Pančevo) od 10 do 20 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]