Društvo

U kovid delu Opšte bolnice u Pančevu trenutno se leči 69 pacijenata

Izvor: 
RTV Sre, 17/02/2021 - 12:58

Prema poslednjim podacima u Južnom Banatu zabeleženo je 60 novoobolelih od Covida 19.Od tog broja najviše ih je u Pančevu skoro trećina. U Opštoj bolnici Pančevo u kojoj se leče pacijeti oboleli od korone iz celog okruga smanjuje se broj hospitalizovanih ali ovde poručuju da i dalje nema mesta opuštanju.

U kovid delu Opšte bolnice u Pančevu trenutno se leči 69 pacijenata od kojih je 28 na kiseoničkoj potpori.To je manje u odnosu na period kada ih je bilo oko 260 ali još nije vreme za opuštanje poručuju iz ove bolnice.

"Još uvek je ovo veliki broj koji opterećuje bolnicu. Ne možemo da se potpuno posvetimo nekovid pacijentima jer je dobar deo osoblja U kovid delu.Nadamo se da će vakcinacija i epidemiološke mere koje su na snazi dati rezultat i da ćemo u nekim narednim danima i nedeljama da imamo manji broj. Jako je bitno da svi budemo ozbiljni u smislu poštovanja epidemioloških mera i onog što je naložio krizni štab jer daleko smo od potpunog smirivanja po pitanju kovida u Vojvodini i na području cele Srbije," kaže dr Slobodan Ovuka-direktor opšte bolnice Pančevo.

U drugom delu Opšte bolnice Pančevo nalaze se pacijenti koji nisu oboleli od kovida a dolaze iz svih Južnobanatskih opština.

"Operišemo sve što je hitno i maligno. Ginekologija i porodilište rade neometano,Ortopedijaradi samo traume i ostale hirurške grane ono što je neodložno. Nadamo se da će se smanjiti broj kovid pacijenata dovoljno da ih premestimo iz glavne zgrade u paviljonske objekte i da se pacijenti sa Internog odeljenja vrate na njihovo mesto.Onda bi imali prostora da krenemo sa kompletnim operativnim programom u normalnom režimu rada," dodaje Ovuka.

U Pančevačkoj bolnici nadaju se da će to biti što pre ali kažu da još uvek ne mogu da prave dugoročne planove s obzirom na to da je i dalje visok broj zaraženih u celoj Srbiji.
MarketingNajnovije vesti