Filmska kamera Foto: pxhere
Društvo

U Pančevu će se graditi FILMSKI GRAD. Unaprediće turizam, kulturu i promociju Pančeva

Pančevo, Pet, 13/09/2019 - 09:33
Vladimir Đoković


Firma Firefly productions doo iz Beograda dostavila je pismo o namerama Gradu Pančevu u kome se navode detalji planirane investicije izgradnje filmskog grada na prostoru nedaleko od starog buvljaka na Bavaništanskom putu – zoni Hipodroma.

Ova firma gradski plac je kupila za 54,1 miliona dinara a kako su napisali planiraju ulaganja od 5,8 miliona evra za izgradnju tri filmska studija sa pratećim objektima čija će površina biti oko 12.000 m2.

Navodi se i da će u studijima biti stalno zaposlenih 22 dok će biti angažovano još 70 lica a broj povremeno angažovanih biche i do 2.000 ljudi.

Na osnovu ovih navoda Gradsko veće Pančeva predložilo je odbornicima Skupštine grada da donesu odluku kojom se utvrdjuje da je Projekat za izgradnju filmskog studija sa pomoćnim objektima – od posebnog značaja za grad Pančevo “što predstavlja osnov za umanjenje obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta”.

Veće je ocenio da će Filmski grad unaprediti turizam, kulturu i promociju Pančeva, stvoriti uslove za podsticanje razvojnih prioriteta i privlačenja ulaganja, uspostavljanje standard povoljnog poslovnog okruženja i podsticanja konkurentnosti u privlačenju ulaganja, navodi se u obrazloženu predloga odbornicima.

Kada odbornici potvrde značaj Filmskog grada utvrdiće se koliki će popust u ceni komunalnog opremanja firma Firefly productions na kraju dobiti.
MarketingNajnovije vesti