• U Pančevu i dalje visoka koncentracija PM10 čestica u vazduhu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo od jutros u 8 sati, dvadesetčetvoročasovna koncentracija PM10 čestica iznosila je 164 mikrograma po kubnom metru, a indeks zagađenja je 5. Jednočasovna koncentracija je 106 mikrograma PM10 čestica po kubiku vazduha.

    Prema saopštenju Zavoda za javno zdravlje, njihova automatska mobilna stanica se nalazi u Narodnoj bašti.

    Kada je ovakav indeks zagađenja ljud sa srčanim ili plućnim bolestima, stari i deca treba da izbegavaju naporan fizički rad. Provetravanje zatvorenih prostorija svesti na najmanju moguću meru, stoji u objašnjenju na sajtu Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

    Prema merenjima takođe od 8 sati, ali sa sajta Agencije za zaštitu životne sredine, dvadesetčetvoročasovna koncentracija PM10 čestica kod Vatrogasnog doma je 88,4 (index 4), u Vojlovici 152 (index 5), a u Starčevu 159 (index 5) mikrograma po kubnom metru. Tolerantna vrednost je 50 mikrograma PM10 čestica po kubnom metru. 

    Jednočasovna koncentracija suspendovanih čestica u Vojlovici je 79,3, a u Starčevu 90,4 mikrograma po kubnom metru, dakle zagađenje je nešto niže nego u poslednja 24 sata, ali je i dalje visoko.

    Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo od jutros u 8 sati, dvadesetčetvoročasovna koncentracija PM10 čestica iznosila je 164 mikrograma po kubnom metru, a indeks zagađenja je 5.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo