kovid 19 Foto: pixabay
Društvo

U Pančevu juče 21 novozaražen

Izvor: 
013info Čet, 05/11/2020 - 10:12

U Pančevu je juče potrvrđen 21 novi slučaj infekcije koronavirusom, rekla je za portal 013info direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo Ljiljana Lazić.

U Južnobanatskom okrugu potvrđena su 42 novozaražena, a testirano je 116 osoba. Od tada su, kako nam je dr Lazić rekla, testirana još 163 lica.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je danas za Blic da je u ovom trenutku najteža situacija u Beogradu, potom Novom Sadu, Kragujevcu, Valjevu, Šapcu, Loznici i Pančevu.

- Situacija je nestabilnija nego prošle nedelje, ali ne bih rekla da je alarmantna. Tada smo u jednom danu imali do pet pozitivnih, a eto u utorak smo imali 34, iako je to broj koji je kumulativan, jer nismo testirali u subotu i nedelju, a juče 21 pozitivnog. Trenutno u gradu imamo preko 100 aktivnih slučajeva kovida, rekla je dr Lazić.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje kaže da u pančevačkim školama ima i zaražene dece i zaposlenih, ali da do sada nije bilo "interne transmisije" -  prenosa virusa u samoj školi.

Dr Lazić insistira na merama prevencije, nošenju maski, održavanju rastojanja, dezinfekciji i izbegavanju skupova.

 

 
MarketingNajnovije vesti