• U Rafineriji nafte Pančevo potvrđeno osam slučajeva COVID-19

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Počev od 7. juna 2020. godine u Rafineriji nafte Pančevo potvrđeno je ukupno 8  slučajeva COVID-19.  Kolege koje su bile sa njima u kontaktu se osećaju dobro i njima je omogućen rad od kuće u naredne dve nedelje, a NIS će nastaviti da insistira na doslednom poštovanju svih mera zaštite od širenja virusa.

    U ovom trenutku, proizvodnja i otprema naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo odvija se nesmetano.

    – Kao odgovorna kompanija koja angažuje više od 11.000 zaposlenih, NIS je od izbijanja epidemije COVID-19 preduzeo niz mera kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih, eksternih saradnika, izvođača i potrošača, što je prioritet kompanije u ovoj situaciji. Takođe, preduzet je i niz mera kako bi se očuvala proizvodnja na svim vitalnim postrojenjima i stabilnost u snabdevanju naftnim derivatima u Republici Srbiji, saopšteno je za portal 013info iz Naftne industrije Srbije.

    Kako kažu iz NIS-a, odmah na početku izbijanja epidemije je formiran Krizni tim na nivou Kompanije i na nivou svakog biznis Bloka. Primenjuju se sve preventivne mere u skladu sa preporukama nadležnih organa kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije. Zaposlenima su date jasne instrukcije o postupanju u primeni preventivnih mera i redovno su informisani putem internih kanala komunikacije.

    – Imajući u vidu značaj Rafinerije nafte u Pančevu za stabilnost na domaćem tržištu naftnih derivata i činjenicu da je u njoj angažovano više od 1.000 zaposlenih, u ovoj fabrici sprovode se brojne posebne mere zaštite. Obezbeđene su dovoljne količine zaštitne opreme (maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava) za zaposlene, redovno se sprovodi dezinfekcija prostorija, a izvršioci na pojedinim radnim mestima obavezni su da nose i vizire tokom smene., dodaje se u saopštenju.

    Kako iz NIS-a saopštavaju, u pojedinim salama postavljene su i pregrade od pleksiglasa kako bi se smanjio kontakt između zaposlenih. Takođe, organizovana je dezinfekcija svih ulaznih saobraćajnica u RNP,  formiran je spisak zaposlenih za koje je potrebno organizovati poseban prevoz za potrebe posla, a u svim organizacionim delovima u Bloku „Prerada“, u okviru kog radi i Rafinerija, organizovan je rad po smenama u ciklusima od po 12 časova.

    – I u narednom periodu, prvenstveni cilj kompanije biće očuvanje zdravlja zaposlenih, saradnika, izvođača i potrošača, uz istovremeno očuvanje stabilnosti proizvodnje i snabdevanja tržišta naftnih derivata u Republici Srbiji. Takođe, NIS će nastaviti da poštuje sve preporuke nadležnih državnih organa i pažljivo prati razvoj situacije kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama, vezano za pojavu i širenje korona virusa, objašnjeno je iz NIS-a.

     

     

    Počev od 7. juna 2020. godine u Rafineriji nafte Pančevo potvrđeno je ukupno 8  slučajeva COVID-19.  Kolege koje su bile sa njima u kontaktu se osećaju dobro i njima je omogućen rad od kuće u naredne dve nedelje, a NIS će nastaviti da insistira na doslednom poštovanju svih mera zaštite od širenja virusa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]