Sandra Božić, direktorka Grejanja
Društvo

U SKUPŠTINI PANČEVA POLEMIKA O DOBITI GREJANJA: U gradsku kasu ili popust za korisnike?

Pančevo, Uto, 22/08/2017 - 18:54
Vladimir Đoković

 

Odluka po kojoj JKP “Grejanje” raspoređuje dobit od 98 miliona dinara tako što polovinu vraća u gradski budžet inicirala je raspravu na sednici Skupštine Grada Pančeva. Odbornik opozicije Nikola Ćurčin (DS) uz konstataciju da se radi o jako mnogo novca zapitao se da li bi profita mogao biti vraćen korisnicima. Prema računici koju je izneo profit grejanja bio bi dovoljan da svaki od korisnika umesto 12 plati 11 računa godišnje. Opozicioni odbornik Zoran Jovanović (DS) založio se čak za cenovnu politiku koja bi u slučaju manjih troškova već sledećeg meseca građanima donosio manje račune.

Direktorka “Grejanja” Sandra Božić naglasila je da se cene grejanja nisu menjale od 2013. godine. Objasnila je da metodologiju po kojoj se dolazi do cene utvrđuje Vlada Srbije. Kako je naglasila dobit je knjigovodstvena jer je nema na računu firme kao keš flou kao i da se 50 miliona dinara vraća u sistem preko gradskog budžeta građanima Pančeva. Što je ocenila kao ispravno.

Odbornik opozicije Srđan Glamočanin (SRS) naglasio je da preko cena goriva država pljačka građane Srbije i da se to radi i preko cene daljinskog grejanja.

Većinom glasova Skupština grada donela je odluku pa će polovina dobiti Grejanja iz 2016. godine biti priključena gradskom budžetu a drugom polovinom će raspolagati samo javno preduzeće.

 Marketing

Najnovije vesti