Društvo

U susret rekonstrukciji ulice 7. jula

Pančevo, Pon, 19/09/2016 - 12:08
Vladimir Đoković

PANČEVO, 19. septembar – Posle lepe vesti da će Ministarstvo privrede preko preko evropskog programa „Gradimo zajedno”  obezbediti polovinu sredstava, u stvari, preko 56 miliona dinara za planiranu rekonstrukciju ulice 7. jula, doći će do više novih knjiženja u planiranim finansijskim dokumentima Grada Pančeva.

Naime, iz kredita, Pančevu je ukupno odobreno zaduženje za 2016. godinu 674 miliona dinara. Planirani iznos od 136 miliona za rekonstrukciju 7. jula, kao posao koji vodi Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva, briše se. Po protokolu rada evropskih donatora i ministarstva privrede, sredstva za drugu polovinu posla u 7. jula, koja uključuju i ukupan PDV, ali i dodatnih 10 odsto za hitne nepredviđene radove i PDV za to, moraju se nalazi na poziciji Gradske uprave, a ne gradske Direkcije.

Preknjižavanjem će se tako iz kredita na poziciji Gradske uprave naći nepunih 93,5 miliona dinara za ovu investiciju. Dok će 42,5 miliona inače planiranih za ulicu 7. jula biti slobodno za druge kapitalne investicije, planirane da se finansiraju iz kredita.

Uz podatak da će izvođača radova, prema novim pravilima igre – Ministarstvo privrede sprovešće javnu nabavku i izabrati izvođača radova, koji će zatim potpisati ugovor sa naručiocem – ministarstvom i investitorom – Gradom Pančevo. Rekonstrukcija ulice 7. jula po novom modelu viđena je na gotovo 150 miliona dinara, a koliko će u stvari koštati, znaće se na kraju.

Gradsko veće je predlog odluke o izmeni Odluke o zaduživanju grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda prihvatilo, pa će to biti predmet odlučivanja Skupštine grada Pančeva.
MarketingNajnovije vesti