Veliki uspeh prvaka OŠ „Isidora Sekulić“ Pančevo

Ubedljivo najbolji na Festivalu lutkarstva osnovnih škola

Pančevo, Sub, 23/04/2016 - 19:18
Ivana Predić

Predstava „Srce je jedino mesto“ osvojila srca žirija

Na 22. Festivalu lutkarstva osnovnih škola (FLUOŠ), koji je održan u petak, 22. aprila, u Pozorištu mladih u Novom Sadu, nagradu za najbolju lutkarsku predstavu osvojili su đaci Osnovne škole „Isidora Sekulić“ iz Pančeva.

Komad pod nazivom „Srce je jedino mesto“ u konkurenciji 28 škola iz Srbije i škola  iz zemalja u okruženju, pobedio je u kategoriji predstava za mlađi uzsrast (od prvog do četvrtog razreda), a okitio se i titulom najbolje predstave na celom festivalu!

Lutkarsku grupu „Žirafice“ čine učenici prvih razreda OŠ „Isidora Sekulić“ i to: Katarina Savković, Tijana Marković, Gala Vijatov, Bogdan Filipović, Luka Tomašević, Lazar Stojadinović, Lena Petrović, Lea Radivojev.

Osim sjajnih učenika, veliku zaslugu za ovakav uspeh imaju učitelji Slađana Marinković i Zoran Knežević, koji su kreirali celokupan komad – od scenografije, songova, pravljenja lutaka do teksta autorke Slađane Marinković, koji je na Festivalu proglašen za najbolji.

Slađana Marinković je zahvalila kolegama, direktorki škole kao i roditeljima na velikoj podršci. Kako smo saznali od nje, ovo je treći put da lutkarska grupa učestvuje na pomenutom Festivalu. Velika nagrada otvorila je „Žiraficama“ vrata i za Zmajeve dečje igre, na kojima će nastupiti ove godine, a želja im je i da predstavu „Srce je jedino mesto“ prikažu i u pančevačkim školama i vrtićima. 

I. PredićMarketing

Najnovije vesti