suzbijanje_prevoza
Inspeckcija pojačala kontrolu

Ukroćeni divlji prevoznici?

Pančevo, Pet, 13/05/2016 - 08:26
Ivana Predić

PANČEVO, 13.maj - Akcija suzbijanja nelegalnog javnog prevoza započeta 18. marta, početkom ove nedelje pojačana je, pa sada osim kontrole kod hotela „Tamiš“ i na raskrsnici Prvomajske i Ulice Žarka Zrenjanina, inspektori i policijaci kontrolišu prevoznike koje putnike voze za Beograd i na drugim punktovima.

Kako je za naš portal rekao Milovan Ćirović, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, akciju obavljaju republički inspektori za drumski saobraćaj, inspekcija rada, gradski saobraćajni inspektori, komunalna policija i pripadnici MUP-a, koji će kontrolisati vozila i u Beogradu.

Nećemo imati pardona ni prema kome jer nam je cilj da u potpunosti suzbijemo nelegalni javni prevoz“, istakao  je Milovan Ćirović.

On je dodao da će svi oni koji ne poštuju zakon biti sankcionisani. Kako je objasnio, prema novom Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju, inspektori imaju ovlašćenja da zaustavljaju svako vozilo ili autobus, osim vozila vojske, policije i hitne pomoći, legitimišu ih i uzimaju izjave od vozača i putnika.

„Ukoliko se radi o nelegalnom prevozniku, inspektor je u obavezi da isključi vozilo iz saobraćaja. Zatim se ono odvozi na parking i pokreće se prekršajni postupak”, naveo je Milovan Ćirović i rekao da je od marta do sada inspekcija iz saobraćaja isključila 13 vozila neleganih prevoznika. Kazne za ovaj prekršaj kreću se od 80.000 za fizičko lice do milion dinara za pravno lice uz meru isključenja iz saobraćaja do 90 dana.

I pored opsežne akcije svedoci smo da sumnjivi prevoznici i dalje sakupljaju putnike na stanici kod hotela Tamiš i odvode ih u susedno dvorište gde parkiraju svoje automobile. Tačno preko puta stanice parkirano je vozilo Komunalne policije.

I. PredićMarketing

Najnovije vesti