Dr Vesna Zlatanović u razgovoru s osobljem Doma zdravlja

Društvo

Unapređen kvalitet rada Doma zdravlja Pančevo

Pančevo, Čet, 10/12/2015 - 19:27
Ivana PredićSpoljni ocenjivač Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova dr Vesna Zlatanović, oblišla je u četvrtak, 10. decembra, Dom zdravlja Pančevo radi kontrole standarda i procedura definisanih u okviru akreditacije koju je ta ustanova dobila 2013. godine. Najpre je dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja, prezentovao aktivnosti tokom ove godine, a zatim su održani sastanci predstavnika svih službi i spoljnjeg ocenjivača. Poseta je završena obilaskom Doma zdravlja, a gošća iz Beograda ocenila je da je za poslednjih godinu dana kvalitet rada pančevačke zdravstvene ustanove značajno unapređen .

„Posebno su se istakle Služba laboratorije i Služba polivalentne patronaže, ali i sve ostale službe dobro rade. Poštovali su sve preporuke koje smo ranije dali i zaista mi je zadovoljstvo što sam dve godine pratila rad ustanove. Savetujem im da tako i nastave i da se prijave sledeće godine za akreditaciju. Mislim da mogu da dostignu i viši nivo akreditacije”, istakla je dr Vesna Zlatanović i dodala da će njen izveštaj biti dostavljen Agenciji za akreditaciju za petnaest dana.

Dr Slobodan Ovuka naveo je da je ove godine u  Domu zdravlja dosta toga urađeno i precizirao da su otvorene centralna sterilizacija i škola za trudnice, a nastavljeno je i ulaganje u ambulante. Počela je dugo očekivana rekonstrukcija zdravstvene stanice u Dolovu, dok su radovi u Kačarevu pri kraju. Direktor je najavio da je u planu rekonstrukcija ambulanti na Strelištu i u Glogonju, uređenje Medicne rada, a izvesno je da će Dom zdravlja sledeće godine dobiti i lift za invalide.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti