Ispred pančevačke Opšte bolnice održan Bazar zdravlja

Unapređenje zdravlja kroz preventivne preglede

Pančevo, Pet, 03/06/2016 - 17:22
Ivana Predić

Dom zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“ iz Inđije sa Sekretarijatom za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju AP Vojvodina, drugu godinu zaredom realizuje projekat „Vojvođanska kuća zdravlja“, u okviru kojeg se u vojvođanskim gradovima sprovodi Bazar zdravlja.

Ta manifestacija održana je u Pančevu u petak 3. juna, od 10 do 14 sati, ispred Opšte bolnice Pančevo.

Kako je rekla dr Draginja Jovanović, lekar u Domu zdravlja Inđija, projekat se sprovodi radi unapređenja zdravlja građana i veoma je uspešan.

„Odziv građana je veoma dobar. Na Bazaru zdravlja naši lekari sprovode osnovne analize - mere pritisak, proveravaju šećer i masnoće u krvi, mere gustinu kostiju i rade EKG. Uglavnom nam dolaze pacijenti koji imaju terapiju, pa im je ove analize predstavljaju kontrolni pregled. Kod zdravih ljudi najčešće otkrivamo povišen krvni pritisak i šećer u krvi", istakla je doktorka.

Domaćin manifestacije, kao i prošle godine bila je Opšta bolnica Pančevo. Direktor te zdravstvene ustanove dr Nebojša Tasić, rekao je da su ovakve akcije značajne građanima, ali i zdravstvenom sistemu, koji je proptrećen, te da je svaka akcija koja rasterećuje državni sistem dobrodošla.

I. Predić

 Marketing

Najnovije vesti