RTS
Društvo

Urednik i voditelj emisije na TV Pančevo kandidat za direktora RTS-a?

Izvor: 
Novosti Sre, 22/07/2020 - 19:34


Članovi UO RTS razgovarali su na današnjoj sednici sa kandidatima za generalnog direktora Javnog servisa, saznaju „Novosti“.

Razgovor je obavljen sa dvojicom takmaca koji su prošli u drugi krug: Vaskom Vasovićem, snimateljem i direktorom fotografije u ovoj medijskoj kući, i Markom Milutinovićem, dugogodišnjim novinarem Trećeg kanala, aktuelnim odgovornim urednikom PGP RTS i urednikom i voditeljem emisije „Lice nacije“, na TV Pančevo.

- Posle obavljenog razgovora, u narednom periodu UO će zakazati sednicu na kojoj će se pristupiti glasanju o kandidatima koji su ispunili uslove – rečeno nam je u RTS-u. - O tačnom datumu sednice još nije odlučeno, ali će se ona održati u roku propisanom Pravilnikom o postupku izbora imenovanih lica.

Početkom meseca, UO je odlučio da će od pet kandidata ova dva ući u drugi krug jer jedini ispunjavaju uslove. Za novinara u penziji Svetislava Nedeljkovića i dugogodišnjeg novinara „Beogradske hronike“ i „Jutranjeg programa“ Vladimira Palikuću zaključeno je da „nemaju radno iskustvo na rukovodećim poslovima u trajanju od 10 godina“, dok aktuelni v.d. direktora RTS Dragan Bujošvić nije potpisao svoju prijavu.

Prema Pravilniku o postupku i uslovima izbora imenovanih lica, Upravni odbor, ima rok od 45 dana od dana otvaranja prijava za konkurs da donese odluku i imenuje generalnog direktor.

 
MarketingNajnovije vesti