Postavljen lift u Domu zdravlja Pančevo

Usluge od sada dostupne svim građanima

Pančevo, Pet, 22/04/2016 - 16:26
Ivana Predić

Posle tri godine od kako je Dom zdravlja Pančevo napravio projekat za izradu lifta u zgradi ustanove, platforma je konačno i postavljena. Novac za igradnju lifta u iznosu od pet miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava.

Svečanom puštanju u rad platforme u centralnoj zgradi Doma zdravlja Pančevo u ulici Miloša Obrenovića 2, danas, u petak, 22. aprila, prisustvovali su Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva i dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja.

Dom zdravlja se prethodinh godina obraćao različitim organizacijama, ambasadama, kao i Pokrajini, ali sredstava nisu dobili. Gradonačelnik je istakao da je tužno što svih godina nije postavljen lift i što niko nije identifikovao potrebu za tim. 

Pavlov je dodao da je u Dom zdravlja stigla i hidraulična ginekološka stolica, koju ima veoma mali broj ustanova zdravstvene zaštite u zemlji.

Dr Slobodan Ovuka istakao je istakao da će od sada zdravstvene usluge, koje se pružaju u zgradi ustanove, biti dostupne svim kategorijama stanovništva – osobama sa invaliditetom, starijim sugrađanima i bolesnim ljudima koji  neće više imati prepreka da dođu do svog onkologa, interniste, ginekologa i stomatologa.

I. PredićMarketing

Najnovije vesti