• Uspešno organizovana IT konferencija CODEstantine 3.0

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvodnevna IT konferencija o programiranju i preduzetništvu CODEstantine 3.0 uspešno je organizovana  27. i 28. aprila, u New City Hotelu u Nišu. Preko sto delegata i osam predavača učinilo je CODEstantine najvećom IT konferencijom južno od Beograda. 

    Od učesnika konferencije najviše je bilo programera, a zatim i preduzetnika i studenata tehničkih fakulteta. Konferencija je trajala dva dana, a cilj konferencije bio je upoznavanje učesnika sa tehnološkim trendovima i dobrom praksom u razvoju softvera, kao i povezivanje ljudi koji se bave programiranjem i srodnim oblastima.

    Prvi dan konferencije obeležila su predavanja o iskustvu, uspesima i izazovima u IT svetu.

    Prvi dan konferencije otvorio je Temelko Dechev, preduzetnik i Business Strategic ekspert, sa predavanjem o svom iskustvu u IT preduzetništvu i dinamičnim i zanimljivim smernicama kako zaraditi milion i zadržati ga. Drugi predavač prvog dana bio je Nebojša Miletić, Associate Director of Engineering u Wayfair-u. Svojim predavanjem skrenuo je pažnju na izazove pozicije menadžera programera i dao konkretne savete programerima koji bi želeli da postanu menadžeri u budućnosti.

    Prvi dan je zaključio Blue Cocktail Party, čiji je domaćin bio jedan od partnera konferencije Cofound.it. Koktel žurka bila je odlična prilika da se učesnici u neformalnoj atmosferi upoznaju sa predavačima, organizatorima i jedni s drugima. Otvorena je od strane jednog od glavnih organizatora konferencije Nikole Cvetkovića. Glavnu reč na koktelu imao je Branko Krsmanović iz kompanije cofound.it koji je koktel iskoristio kao zvanično predstavljanje dolaska blockchain akceleratora cofound.it u Niš. O značaju ovakvih događaja na koktelu govorio je i Goran Mladenović, menadžer Niškog klastera naprednih tehnologija (NiCat).

    Drugi dan konferencije predavači su govorili o programiranju, blockchain-u i  tehnološkim trendovima. 

    Drugi dan je otvorio Dušan Đorđević, IT Consultant, sa temom „Kontejneri koji nisu za smeće“. Govorio je najviše o manama kontejnera i o Docker i Kubernetes implementacijama.

    Nemanja Čedomirović, Software engineer, govorio je o konceptu „continuous learning“ i zašto je on bitan u nalaženju i zadržavanju posla.

    Šta GDPR (General Data Protection Regulation) nalaže programerima i kojih sve pravila treba da se drže, govorio je Aleksandar Milosavljević, Head of BDM u Mainstream-u. On je predstavio izazove u zaštiti privatnosti kod kreiranja digitalnih proizvoda i koje su posledice nepridržavanja GDPR-a.

    Jedno od najiščekivanijih predavanja na konferenciji bilo je predavanje Nikole Divića, CTO-a kompanije GameCredits, na temu „Šta znači biti blockchain developer“. Nikola je kroz predavanje predstavio opis posla blockchain developera, koje kvalifikacije su potrebne za obavljanje ovakvog posla i kako se zaposliti kao blockchain developer.

    Paralelu između džedajskog sveta iz „Star Wars“-a i Serverless-a prikazao je Aleksandar Simović, Senior Software Engineer. Govorio je o migriranju u Serverless, zašto je to bitno i koji je najbolji način da se to uradi.

    Robert Bašić, Software engineer i PHP consultant, govorio je na temu „Build your career one contribution at a time“. On je govorio o OpenSource-u, svom iskustvu kao „contributor“ i kako možete doprinošenjem OpenSource-u da doprinesete i svojoj kompaniji. Robertovo predavanje je i zaključilo konferenciju CODEstantine 3.0.

    Fotografije sa konferencije možete naći na zvaničnoj Facebook stranici CODEstantine konferencije.  

    Veliki kapacitet na polju elektronike i informaciono-komunikacionih tehnologija u Nišu jesu razlog organizovanja CODEstantine konferencije.

    Konferencija CODEstantine organizuje se po treći put, a prethodne dve konferencije imale su ukupno 400 posetilaca. 

    Organizator konferencije je No Limit Hub, organizacija koja se bavi promovisanjem IT i Startup kulture u Nišu, povezivanjem lokalne IT zajednice i organizovanjem edukativnih događaja.

     

    Dvodnevna IT konferencija o programiranju i preduzetništvu CODEstantine 3.0 uspešno je organizovana  27. i 28. aprila, u New City Hotelu u Nišu. Preko sto delegata i osam predavača učinilo je CODEstantine najvećom IT konferencijom južno od Beograda. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo