Vućić u Pančevu pun pohvala za vojne specijalce

Veća plata vojsci do kraja godine, a nova Vlada do polovine avgusta (FOTO)

Pančevo, Sub, 23/07/2016 - 12:56
Vladimir ĐokovićPANČEVO. 23. jul - Predsednik tehničke Vlade Srbije i mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić posetio je Specijalnu brigade Vojske Srbije u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu. U društvu načelnika generalštaba, i ministara odbrane i unutrašnjih poslova Vučić se upoznao sa oružjem i oruđima kojima raspolažu vojni specijalci. Prisustvujući odabranim antiterotističkim i vojnim vežbama kao i vežbama specijalaca u borbi prsa u prsa uverio se u sposobnost i obučenost jedinice.

img_8768.jpg

img_8779.jpg

 

Uz pohvale specijalcima za pokazano Vučić je, dan posle terorističkih napada u Minhenu, rekao da se nijedna obaveštajna služba ne može obračunati sa nekim ko je rešio da se raznese, ali i dodao da će država sve učiniti da ima specijalne jedinice dovoljno jake da spreče ne samo terorizam nego i da budu prve na liniji odbrane granica. On je najavio dodatnu kadrovsku popunu specijalnih jedinica vojske za ukupno 300 ljudi kako bi imali ukupno 1.500 specijalaca.

Kako je Vučić istakao biće i većih plata za vojsku i policiju do kraja godine, kao i novih oružja i oruđa koja će osposobljenost i spremnost da jedinice ovog tipa reaguju dovesti na najviši mogući nivo.

Vučić je poslao i poruku da saradnja vojske I policije nikad nije bila bolja, a najavio je da će ovih dana biti i prvi rezultati rada zajedničkih jedinica na kontroli šverca migranata.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije čiji je mandatar Vučić je najavio da će novi kabinet najverovatnije biti formiran u prvoj polovini avgusta.

Komentarišući ukidanje presude Alojziju Stepincu rekao je da je ukidanje presude vikarnom biskupu koji je pokatoličavao u najgoroj od svih nacističkih tvorevina najviše slika Hrvatske i da će Srbija ostati dosledna u antifašističkoj poziciji. A kako je dodao odnosi sa Hrvatskom se moraju razvijati I hrvatska nacionalna manjina u Srbiji mora imati sva prava.

Komentarišući reakcije na izložbu Necenzurisane laži Vučić je ocenio da je postavka u stvari ogledalo pred kojim su mnogi shvatili kako u stvari izgledaju.

Kako je najavio izjave Šešelja o mogućim američkim kandidatima na izborima za predsednika Srbije komentarisaće u Skupštini Srbije.

Poseta Pančevu, Specijalnoj brigadi, i kasarni "Rastko Nemanjić" trajala je oko dva sata.

V.Đoković

 

img_8798.jpg

 

img_8820.jpg

 

img_8873.jpg

 

img_8879.jpg

 

img_8911.jpg

 

img_8907.jpg

 

img_8918.jpg

 

img_8961.jpg

 

img_8968.jpg

 

img_8979.jpg

 

img_9010.jpg

 

img_9040.jpg

 

Foto: Vladimir Đoković
vv.jpg

 

 

img_9060.jpg

 

img_9075.jpg

 

img_9102.jpgMarketingNajnovije vesti