Društvo

VELIKI BROJ DECE U HITNOJ POMOĆI TOKOM NOĆI: Temperatura raste i pada, nema potrebe za panikom

Pančevo, Sre, 28/12/2016 - 08:54
Aleksandar Stojković

Ovih dana u jutarnjim vestima mogli ste pročitati da tokom noći Pančevci u velikom broju traže pomoć lekara u Hitnoj pomoći. Naročito je veliki broj dece koje roditelji dovode u ambulante ove Službe. O čemu se radi pitali smo načelnika pančevačke Službe hitne medicinske pomoći dr Miroslava Tepšića.

- U pitanju su viroze. Roditelji dovode decu s visokom temperaturom. Često se desi da je dete u toku dana bilo kod pedijatra, a u toku noći ga dovedu u Hitnu pomoć. Normalno je da temperatura kod ovih oboljenja raste i pada, tako da nema potrebe za panikom. Potrebno je strpljenje i upornost. Ne mora se temperatura spuštati samo lekovima, može i tuširanjem ili alkoholnim oblozima. Za ovaj virus je karakteristično i da izaziva povraćanje i po desetak puta dnevno, tako da je potrebno voditi računa da ne dođe do dehidracije organizma. Tečnost treba unositi u malim gutljajima, često i hraniti se laganom hranom. Kod prvih simptoma bolesti posetite svog pedijatra i poslušajte ga, rekao nam je dr. Miroslav Tepšić.

U ambulanti Hitne pomoći, noćas je pregledano 14 mališana, a toku noči između 25. i 26. decembra, njih 17. Epidemija gripa je na pragu, a ovi saveti dr Tepšića svakako će biti korisni roditeljima.

 

 Marketing

Najnovije vesti