Teren u Zelenom dvorištu
Društvo

VIDEO "Nebeska udica" u Pančevu: Pogledajte kako sad izgleda teren u "Zelenom dvorištu" - bez pomoći Grada

Izvor: 
013info Ned, 17/07/2022 - 10:06Obnovom košarkaškog terena u "Zelenom dvorištu" baš preko puta "Dečje radosti", Dragan Mileusnić Lemi sa drugarima učinio je radosnim mnoge klince iz kraja.

Ova ekipa, naime, sređuje košarkaški teren na ovom prostoru - sakriven, a ipak u samom centru grada. Teren na kome su mnogi od nas učili prve košarkaške poteze.

Gotova je i druga faza. Nakon koševa, urađena je i slika na podlozi - a na njoj Bogdan Bogdanović Teren je i izravnat, koliko god je to bilo u njihovoj moći.

Dragan Mileusnić Lemi, koga znamo kao repera iz kraja, nam je ispričao da je godinama pokušavao da šalje pisma raznim institucijama pokušavajući da ih privoli da obnove ovaj teren za koji kaže da je 2012. poslednji put uređen.

On, istina, ne živi više u zgradi pored terena, ali je 25 godina proveo u Zelenom dvorištu. I nije ga zaboravio.

Ispričao nam je kako mu je ovo dvorište ostalo u srcu i kako je više od svega želeo da uradi nešto sa ovim terenom. I da klinci imaju lep i zdrav život.

I uz pomoć donatora "Home pizza", "We connect 013" i "IDJ videos", teren se sređuje. Lemi kaže da je 90% posla gotovo. Uskoro će biti i prva utakmica odigrana.

- Hvala svima koji su učestvovali u ovom velikom projektu koji je trajao više od mesec dana, i koji još uvek nije skroz zavrsen (još par iznenađenja je ostalo)! Od samog početka,  kroz ceo proces,od drugara koji su pomogli u finanijskom delu kao jedni od investitora,do drugara koji su pomogli da se izvare okviri za table ,koji su dva dana na skeli varili, brusili, i kačili table i obruče, po kiši i po vrućinama, na posao posle svojih poslova. Veliko hvala drugarima koji su pomogli oko betoniranja i pranja terena, do crtanja grafita, farbanja terena i konstrukcija, vi ste svi skupa heroji, koji su ovom gradu i ovoj državi pokazali da običan mali čovek može sve što želi samo ako dovoljno veruje i radi na tome, rekao je Lemi.

 

Lemi je snimio i video serijal o tome kako je teren obnavljan.

 

 

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti