Sok od jabuke
Društvo

VIDEO: U Pančevu se proizvodi čist sok od jabuke

Izvor: 
Dragan Vujačić Pon, 10/02/2020 - 09:47


Agrocentar Volođa iz Pančeva je počeo sa proizvodnjom pravih, čistih sokova od jabuke.

Porodica Nikolić iz Pančeva se nakon podignutog voćnjaka u Starčevu i berbe okrenula proizvodnji soka od jabuke. I to ne bilo kakvog soka, već pravog, ceđenog bez ikakvih primesa.

Razloga ima više, prevashodno to je niska cena jabuka koja pada i na svega nekoliko dinara ukoliko nije klasirana. Prethodnih godina mnogi proizvođači su se hvatali za glavu nakon berbe, ali Nikolići su se okrenuli novom proizvodu.

- Voćnjak smo napravili pre dve godine i prošle godine smo imali šest vagona jabuka koje smo prodali Hladnjači. Na žalost nismo naplatili. Kada smo videli da to nema smisla, pošto imamo našu hladnjaču, mi smo ušli u proizvodnju sokova, da bismo tu našu jabuku koju proizvedemo mogli da plasiramo. Svi ljudi koji su probali su prezadovoljni, priča Nikola Nikolić

Za ovim sokovima je sve veća potražnja.

- Jabuke odu u destilerije, od njih se pravi rakija. Mislim da su sokovi budućnost, jer su ovi sokovi čisti, pasterizovani, bez dodataka i konzervansa i može da se kaže da je organski sok, ne zbog proizvodnje, nego zbog samog soka, rekao je Nikolić.

Pogledajte video prilog iz emisije „Je l’ rodilo” o ovim proizvođačima.
MarketingNajnovije vesti