• Više cene garsonjera u Beogradu i Novom Sadu – kakva je situacija u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Uprkos iščekivanju da cene nekretnina krenu da padaju, podaci pokazuju da se njihov rast i dalje nastavlja.

    Računica govori da je samo za mesec dana garsonjera i u Beogradu i u Novom Sadu poskupela za oko 5.000 evra.

    Kvadratni metar u septembru najviše je poskupeo u Novom Sadu na opštini Grbavica i to za 120 evra, dok je u Novom Beogradu cena skočila za 111 evra, a u Mirijevu za 100 evra.

    Nešto niži rast cena zabeležen su u svim većim gradovima u Srbiji, dok su tri opštine u Nišu zadržale istu cenu kvadrata kao i prošlog meseca.

    U poređenju cena nekretnina iz avgusta i septembra ove godine, činjenica je da su stanovi najviše poskupeli u Beogradu. Poskupljenje na opštinama u prestonici bilo je od 26 pa do 111 evra, dok je samo na jednoj opštini pojeftinilo. U drugim većim gradovima u Srbiji, stanovi su poskupeli od 10 pa do 120 evra, pokazuju podaci.

    Beograd i skok i pad

    Iako je u centru Beograda od avgusta do septembra cena nekretnina porasla za 80 evra, po ukupnom iznosu od 3.080 evra po kvadratu, prestonica i dalje prednjači po cenama stanova.

    Na opštini Vračar, nekretnine su za mesec dana poskupele za 40 evra, i kvadrat je sada na ovoj lokaciji 2.909 evra, odnosno najskuplja lokacija odmah posle centra grada.

    Najveće povećanje u prestonici za mesec dana zabeleženo je na opštini Novi Beograd, i to za 111 evra, što je formiralo ukupnu cenu kvadrata 2.523 evra, kao treću najskuplju lokaciju u Beogradu.

    Nakon naglog rasta, cena kvadrata na opštini Palilula pala je u prošlom mesecu za 86 evra. Uprkos tom pojeftinjenju, prosečna cena kvadrata na ovoj opštini je 2.414 evra.

    Prema podacima sajta Nekretnine.rs kvadratni metar na opštini Voždovac u prošlom mesecu poskupeo je za 26 evra i sada iznosi 2.200 evra.

    Povećanje za čak 100 evra od avgusta do septembra meseca, zabeleženo je na opštini Mirijevo, što je dovelo do prosečne cene 1.750 evra po kvadratu.

    Novi Sad poskupeo

    Cene stanova nastavile su da rastu i u Novom Sadu. Najveće povećanje bilo je ponovo na opštini Grbavica i to za 120 evra, što je formiralo prosečnu cenu kvadrata od 2.426 evra, čime ova opština i dalje prednjači po cenama nekretnina u Vojvodini.

    U samom centru Novog sada stanovi su poskupeli za 70 evra, pa je ovim poskupljenjem prosečna cena kvadrata u ovom delu grada 2.336 evra, i druga najpoželjnija lokacija.

    Iako su na opštini Podbara cene nekretnina skočile za samo 6 evra u proteklom mesecu, ipak ukupna cena od 2.369 evra po kvadratu čini ovu lokaciju među skupljim. Na opštini Novo Naselje kvadratni metar poskupeo je za 72 evra, i sada su stanovi na ovoj lokaciji 1.972 evra, što je najniža cena na teritoriji Novog Sada.

    Niš stagnira

    Nekretnine u Nišu zadržale su skoro iste cene kao i mesec dana pre. Podaci pokazuju da su u ovom gradu u septembru mesecu poskupeli samo stanovi u Bulevaru Nemanjića i to za 52 evra, i sada je prosečna cena po kvadratnom metru na ovoj opštini 1.752 evra. Iste cene zadržale su opštine Pantelej, 1.340 evra, Palilula 1.431 evro i opština Durlan 1.155 evra za kvadratni metar, pokazuju podaci Nekretnina.

    Kragujevac i Pančevo skuplji

    U Kragujevcu su cene stanova od avgusta do septembra porasle za 50 evra što je formiralo cenu od 1.255 evra po kvadratu.

    Stanovi u Pančevu u istom periodu poskupeli za 10 evra i cena kvadrata na ovoj lokaciji sada iznosi 1.320 evra.

    Uprkos iščekivanju da cene nekretnina krenu da padaju, podaci pokazuju da se njihov rast i dalje nastavlja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]