• Vlada Japana donirala 78,160 evra Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Kovin”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u Kovinu dobila je 78,160 evra donacije Vlade Japana za nabavku ambulantnog sanitetskog vozila i medicinskih kreveta.

    U četvrtak, 17. februara 2022. godine, u prostorijama Ambasade Japana u Republici Srbiji, Nj. e. g. Takahiko Kacumata, ambasador Japana u Republici Srbiji, potpisao je sa dr Jovankom Petrović, v. d. direktorkom Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin” u Kovinu, Ugovor o donaciji.

    Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su i sekretari japanske ambasade, Kazuya Akagi i Mai Kawamura, koordinator projekta Višnja Godinho i predstavnica lokalne samouprave, narodna poslanica u Skupštini Srbije iz Kovina, Violeta Ocokoljić.

    ,,Želim da izrazim veliku zahvalnost zbog dodeljene donacije, koja je od izuzetnog značaja za Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u Kovinu, koja ima dugu tradiciju i datira od 1924. godine i koja danas zbrinjava oko 700 pacijenata sa teritorije Južnog Banata i cele Srbije iz oblasti kompletne zaštite mentalnog zdravlja. Rad u psihijatrijskoj ustanovi je izuzetno težak, a uslovi rada složeni, pa će ova donacija, u iznosu od 78,160 EUR za nabavku ambulantnog vozila i medicinskih kreveta, u mnogome doprineti poboljšanju uslova za lečenje pacijenata u kovinskoj bolnici.

    S obzirom na to da bolnica već dugi niz godina ima dva sanitetska vozila, koja su dotrajala usled dugogodišnje upotrebe, a potrebe prevoza pacijenata do drugih zdravstvenih ustanova su velike zbog hitnih intervencija iz oblasti somatske medicine, kao i konsultativnih pregleda. Nabavkom ambulantnog vozila će se u potpunosti unaprediti efikasnost i dostupnost svih vidova zdravstvene zaštite za pacijente naše bolnice. Zahvaljujući ovoj donaciji imaćemo mnogo bržu, efikasniju i bezbedniju zdravstvenu uslugu. Takođe, nabavka novih kreveta omogućiće unapređene uslove zdravstvene nege mentalno obolelih lica.” izjavila je v. d. direktorka SBPB ,,Kovin”, dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije.

    Na kraju, u ime svih pacijenata i zaposlenih u SBPB „Kovin“, dr Jovanka Petrović izrazila je neizmernu zahvalnost prijateljskom narodu Japana, Vladi Japana, Nj. E. gospodinu Takahiko Kacumata, ambasadoru Japana, sekretarima ambasade Japana, koordinatoru projekta Višnji Godinho, kao i svim saradnicima na projektu sa kojima smo zajedno radili kako bi projekat uspeo, na zadovoljstvo svih nas, navodi se u saopštenju.

    Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin” u Kovinu dobila je 78,160 evra donacije Vlade Japana za nabavku ambulantnog sanitetskog vozila i medicinskih kreveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]