• Vlada Vojvodine predlaže sufinansiranje troškova oplodnje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinska vlada je na sednici koja je održana u petak, 16. decembra  donela je odluku da Skupštini AP Vojvodine uputi predlog za izmenu skupštinske odluke o pravu na sufinansiranje troškova za veštačku oplodnju za drugo, treće i svako naredno dete.

    Predložena izmena predstavlja, kako se kaže u saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade, isključivo formalno-pravno uslađivanje sa postojećom organizacijom pokrajinskih organa uprave i predlaže se njeno usvajanje po hitnom postupku kako bi se već od početka 2017. godine nastavilo sa realizacijom tog programa.

    Sufinansiranje veštačke oplodnje je deo programa demografskog razvoja AP Vojvodine, a prema predloženom rešenju taj program će ubuduće realizovati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

    Pokrajinska vlada je na sednici koja je održana u petak, 16. decembra donela odluku da Skupštini AP Vojvodine uputi predlog za izmenu skupštinske odluke o pravu na sufinansiranje troškova za veštačku oplodnju za drugo, treće i svako naredno dete.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo