Dom omladine Pančevo

Vlaga prouzrokovala miris paljevine

Pančevo, Uto, 21/06/2016 - 11:05
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO, 21. jun – Sinoć (20. jun) oko 21h evakuisana je zgrada Doma omladine Pančevo zbog potencijalne opasnosti od požara. Razlog je bio oštar miris paljevine koji se pojavio nakon velikog nevremena koje je zahvatilo Pančevo. 

Direktorka Doma omladine Marija Jević rekla je da je uzrok mirisa koji se pojavio, to što su elektroinstalacije na spratu Doma omladine povukle vlagu od velike količine padavina. Nije bilo vatre, ali se zgradom širio oštar miris paljevine.

„Vatrogasci su došli za tri min, po pozivu. Detaljno su izvršili pregled instalacija, konstatovali situaciju, evakuisali 60 ljudi koji su u tom trenutku bili na izložbi fotografija i nakon toga isključili električnu energiju. Trenutno su električari na terenu”, kaže Marija Jević i dodaje:

„Osim problema sa instalacijama, u toku noći je odletelo i nešto crepa sa krova Doma omladine i u Apolu su napukla dva krovna prozora. Sinoć je izvršena sanacija, a jutros su nameštena stakla. Gradska stambena agencija će izaći na teren da namesti crep.”

Direktorka kaže da su u oba objekta su cele noći dežurali redari.

M. M. VeličkovićMarketing

Najnovije vesti