Foto: Katarina Kuzmanović
Glogonjci ponovo bez vode za piće

Voda sa eko česme neispravna, u Glogonj stigle cisterne

Pančevo, Sre, 10/08/2016 - 10:25
Vladimir Đoković

 

Pančevo, 09. avgust - Na novoj Eko česmi u Glogonju okačeno je obaveštenje da voda nije za piće. Kako je navedeno, razlog je povećana koncentracija arsena i mangana.

„Analize su pokazale da voda sa eko česme nije dovoljno bezbedna za piće. O tome je JKP Glogonj i obavestio meštane. Poslali smo u Glogonj cisternu sa pijaćom vodom. U međuvremenu, urađen je filter u eko česmi. Uzeti su novi uzorci, a rezultate analiza očekujemo u četvrtak” – izjavio je član Gradskog veća zadužen za komunalnu oblast Aleksandar Stevanović.

 

glogonj_obavestenje.jpg

 

Glogonj ima višegodišnji problem sa prisustvom teških metala u seoskom vodovodu. Više meseci u tom mestu voda za piće je cisternom dovožena iz Pančeva. Nova eko česma izgrađena je početkom godine. Analizu kvaliteta vode sa nje vrši Zavod za javno zdravlje Pančevo.

Član Skupštine mesne zajednice Glogonj i odbornik u skupštini grada Pančeva Oliver Petković proteklih dana tražio je od Zavoda za javno zdravlje rezultate analiza vode sa eko česme i dobio odgovor da ih potraži kod JKP Glogonj koji česmom gazduje ili u sanitarnoj inspekciji.

„Posle dopisa Zavoda obratio sam se usmeno vd. direktorki JKP Glogonj Ljiljani Stanković i shvatio sam da ona oteže da mi da poslednje analize vode sa eko česme. To je bilo u ponedeljak u prepodnevnim satima. Već u utorak video sam obaveštenje JKP-a na samoj eko česmi da su analize pokazale da voda nije u skladu sa pravilnikom o ispravnosti. Tek kad budem dobio analize videću i koliko dugo voda nije u skladu sa pravilnikom. Tada ću postaviti i pitanje odgovornosti – izjavio je Oliver Petković.

Dokument
glogonj_dokument.jpg

 Marketing

Najnovije vesti