Pokrajina podelila novac podrške za 39 opština i gradova i 11 institucija

VOJVODINA PODELILA 1,4 MILIJARDE: Ni dinar za Pančevo – čekaju se stotine miliona za Opštu bolnicu

Pančevo, Ned, 26/02/2017 - 16:53
Vladimir Đoković


 

U poslednjih nedelju dana pokrajinska vlast je direktno, odnosno preko uprave za kapitalna ulaganja, podelila je sredstva lokalnim samoupravama i subjektima sa teritorije Vojvodine. Kako je saopšteno predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija. Reč je o bespovratnim sredstvima za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Dodeljeno je ovom prilikom 1.404.436.320,00 pokrajinski dinara. Dobilo ih je 39 opština i 11 institucija a za realizaciju 68 projekata.

Prema odluci o dodeli sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite (nepunih 290 miliona dinara) Grad Pančevo niti ustanove sa teritorije našeg grada nisu dobile nikakvu podršku. U odluci po konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture (ukupno 350 miliona dinara) takođe nema niti Grada Pančeva ni subjekata sa naše teritorije. A u objavljenoj odluci o dodeli sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite vode ( još 350 miliona dinara) opet nema niti Grada Pančeva niti subjekata odnosno organizacija sa naše teritorije.

Prema ranije postignutom dogovoru pančevačke gradske vlast i pokrajinske vlasti Pančevo bi trebalo da dobije uskoro sredstva, više od 400 miliona dinara, od pokrajine i to za rekonstrukciju zgrade Internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu. A prema najavama zatim i do stotinu miliona dinara sa nivoa pokrajine za završetak zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti