Društvo

Vozači ATP PANČEVO: Ili plata 70.000 ili štrajk

Pančevo, Pet, 30/08/2019 - 08:31
Vladimir Đoković


Vozači i vozači kondukteri gradskog ATP-a traže povećanje plate, a ako naiđu na nerazumevanje ističu da su spremni da od 2. septembra stupe u štrajk, suština je dopisa koji su još 15. avgusta uputili direktoru ovog javnog komunalnog preduzeća.

Kako se navodi u dopisu prosečna plata vozača sada je 42.000 dinara, a vozača konduktera 47.000 dinara što izaziva opšte nezadovoljstvo vozača pa su zatražili povećanje i da neto plata bude 70.000 dinara.

“Povećanje plate tražimo shodno poslu koji obavljamo. Posebnu napomenu stavljamo na loše uslove rada i to: autobusi su u jako lošem stanju, neadekvatno se obračunavaju plate, konstantno rastu troškovi života.”, navodi se u ovom zahtevu.

Vozači ATP-a dopis rukovodstvu preduzeća su završili nadom da će biti pokazana dobra volja da se ovaj problem reši zajednički.

“Ukoliko postoji nerazumevanje sa vaše strane, zaposleni su spremni da stupe u štrajk 2. septembra”, poruka je vozača koji su priložili i svoje potpise ispod ovakvog zahteva rukovodstvu.

Predstavnk kolega vozača Jovo Jović napominje da vozači odlaze iz ATP-a u kontinuitetu i da ih je do skora bilo 170 a sada 120.

On napominje da se zbog toga menjaju linije u saobraćaju – odnosno skraćuju, ili ukidaju a to niko ne sprečava.

 

Jovo Jović
Jovo Jović (foto: Vladimir Đoković)
jovic_jovo.jpg

 

“Ovo preduzeće bi trebalo da cveta i da proširuje linije a ne da ih skraćuje, i da prima mlade vozače, a sve kako bi bili bolji uslovi za putnike a ne da se putnici svakodnevno na nas žale”, kaže Jović u ime kolega i dodaje da puno vozača odlazi u inostranstvo i tako se odvajaju od porodica a da bi povećanjem plate to moglo da se spreči.

Na dopis od 15. avgusta vozači odgovor još nisu dobili. Portal 013info o ovoj temi tražio je komentar i Bojana Bojanića, direktora ATP-a, ali ga još uvek nije dobio. Interesovalo nas je i u kom će režimu, sa koliko polazaka i na koliko linij ATP voziti posle prvog septembra kada ponovo krene školska godina i završi se period godišnjih odmora.

Grad Pančevo je osnivač ATP-a i za gradski prevoz zatražio je privatnog partnera kroz model javno privatnog partnerstva.
MarketingNajnovije vesti