Vršac iz vaazduha Foto: Joe Roe (wikimedia)
Društvo

VRŠAC: Građani blokirali ulicu zbog ubistva devojčice

Izvor: 
nova.rs Pet, 07/10/2022 - 13:29Oko stotinak ljudi okupilo se danas u 13.00 časova ispred Centra za socijalni rad u Vršcu zbog zločina koji se dogodio kada je M. Budimirović ubio svoju ćerku (3), a potom izvršio samoubistvo. Građani Vršca, ali i cela srpska javnost, zahtevaju da se utvrdi odgovornost svih zaposlenih u državnim institucijama koji su učestvovali u donošenju odluke kojom je osoba psihički labilna i prethodno osuđivana za nasilje u porodici, imala pristup maloletnom detetu bez nadzora.

Vrščani okupljeni ispred Centra za socijalni rad protestuju u tišini, a neke od njih je ovaj slučaj potresao do suza. Kako su najavili, blokiraće put, a potom će se prošetati do vršačkog suda. Okupljeni nemaju pištaljke, već protest iskazuju u tišini. Na licu mesta nalazi se i majka ubijene devojčice.

Jedan od njihovih zahteva jhe i da se javnost transparentno izvesti poimence o odgovornima za ovaj protest, te da se odgovorni sankcionišu srazmerno načinjenom propustu.

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se u utorak oko 14 časova u stanu koji je M. Budimirović iznajmljivao u višespratnici u Ulici Vojnički trg 18. On je udavio svoju ćerku, a zatim se obesio. Njihova beživotna tela pronašla je policija nakon prijave devojčicine majke da je dobila uznemirujuću poruku od bivšeg supruga.
MarketingNajnovije vesti