Evro Foto: pixabay
Društvo

Za građane Srbije korupcija gorući problem u društvu

Pančevo, Pet, 01/04/2016 - 22:00
Ivana Predić

Građani Srbije korupciju vide kao jedan od najvećih problema u radu institucija, a ispod proseka ocenili su primenu zakona i efikasnost lokalnih administracija, rezultat je danas (1. aprila) predstavljenog istraživanja koje je sprovedeno u okviru projekta novinske agencije Beta "Lokalni posmatrači".

Istraživanje je sprovela agencija Ninamedia na 1.088 ispitanika od 15. februara do 23. februara 2016. godine. Građani su najrazličitijim oblastima rada lokalnih institucija i državnih institucija u njihovim opštinama davali ocene od jedan do pet, a ocena tri je uzeta kao prosečna. Istraživanje je pokazalo da među građanima vlada veće nezadovoljstvo radom agencija i službi na lokalnom nego na nacionalnom nivou.

Gotovo dve trećine građana reklo je da smatraju da postoji korupcija u državnim ustanovama i to najviše u sudstvu, potom u policiji i zatim u tužilaštvu. Takođe, percepcija je da je korupcija veća među predstavnicima javnih preduzeća nego među predstavnicima lokalne vlasti. Negodovanje zbog korupcije najizraženije je medju Beograđanima.

Opširnije na linku.Marketing

Najnovije vesti