• Za projekte koji će biti realizovani na RTV Pančevo grad izdvaja skoro 15 miliona dinara, šest miliona za „Kriptofest“ iz Brusa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Za projekte koji će do 31. decembra ove godine biti realizovani na RTV Pančevo, grad će izdvojiti ukupno 14 miliona i osamsto hiljada dinara. Gradska uprava Pančeva juče je objavila Predlog odluke o raspodeli sredstava po konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017. godini. Rešenje kojim se ovaj predlog prihvata je potpisao gradonačelnik Saša Pavlov, a konkursnu komisiju činili su Vladan Stefanović (predsednik), Katarina Filipović (zamenik predsednika) i Saša Vidačak (član). Na konkursu je podeljeno 24 896 900 dinara.

    Za projekat „Dobro jutro Pančevo”, koji bi trebalo da bude realizovan na RTV Pančevo do kraja ove godine, Milen Jovković PR proizvodnja kinematografskih dela „Kriptofest” iz Brusa, koji je počelo sa radom 19. maja ove godine, dobiće šest miliona dinara. To je i najveći iznost dodeljen na ovom konkursu.

    U obrazloženju komisije koja je predložila sredstva za ovaj projekat, a koje je Gradska uprava Pančeva objavila stoji sledeće: Konkursna komisija smatra da projekat doprinosi razvoju medijskog pluralizma, razvoju ljudskih prava i istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju i u skladu je sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, što u potpunosti odgovara nameni konkursa definisanoj članu 15. Zakona o informisanju i medijima.

    Za projekat „Pančevačka hronika – lokalni informativni magazinski program”, pet miliona pančevačkih dinara dobiće, Stefan Megić PR Agencija za video produkciju „Stemeg production” Beograd, koja je počela sa radom 23. maja ove godine.

    Tri miliona i osamsto hiljada dinara, za projekat „Pančevački budilnik” otići će u Čačak. Ovaj iznos dobiće Vlado Mandić PR proizvodnja audio vizuelnih proizvoda „Formart”, koji je počeo sa radom 19. maja ove godine.

    Lokalni nedeljnik „Pančevac” za projekat „Multijezički dodatak u Pančevcu”, dobiće 4.900 000 dinara.

    „Start press” za internet portal start013.rs dobiće 2 miliona dinara, a Gina Novićević PR Proizvodnja kinematografskih proizvoda i televizijskog programa, za projekat „Oblak od naših snova” koji će se realizovati na mediju „Start pres 013” 1.200 000 dinara.

    Dražen Ćurčić PR Agencija Total media iz Novog Sada, za projekat „Pančevačka panorama”, koji će se objavljivati u novosadskom Dnevniku dobiće million dinara.

    Belocrkvansko Kulturno informativno prosvetno udruženje „Prosperitet” će za 350 000 realizovati projekat „Iskorak” na infobc.rs i Radiju Bela Crkva.

    Agencija za konsalting, marketing i posredovanje u prometu „Global media“ za projekat „Razvoj i unapređenje javnog informisanja u Pančevu – nezavisni informativni portal pancevo.mojkraj.rs”, koji će se realizovati na Mreži lokalnih portal „Moj kraj”, dobiće 250 000 dinara.

    Udruženje 013info, će za 246 900 dinara realizovati projekat  „Interkulturalni djalog nacionalnih zajednica u Pančevu” na portalu 013info. Naše Udruženje je ovaj iznos i tražilo za projekat koji ćemo realizovati do kraja ove godine.

    Najmanji iznos dobilo je Makednosko udruženje novinara „MAK INFO” za povećanje tiraža časopisa „Sunica”, 150 000 dinara.

    Među projektima koje je komisja odlučila da ne podrži su tri projekta koja se bave ekologijom – „Ekološki promoteri Pančeva” Instituta za održivi razvoj i zaštitu životne sredine „Zeleni krug”, „Zelena strana Pančeva” Udruženja „Zelena strana”, „Razvoj i unapređenje javnog informisanja – internet magazine „Zeleni minuti””, tri projekta koja bi se realizovala na portalu pancevo.mojkraj.rs, projekat Udruženja građana „Prepoznaj u sebi”, projekte dnevnih novena Alo i Danas, Medija centra Beograd i Elektrike.

    Na prethodnom konkursu koji je raspisan u februaru ove godine, grad je podelio nepunih 15 miliona dinara.

     

     

     

    Za projekte koji će do 31. decembra ove godine biti realizovani na RTV Pančevo, grad će izdvojiti ukupno 14 miliona i osamsto hiljada dinara. Gradska uprava Pančeva juče je objavila Predlog odluke o raspodeli sredstava po konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017. godini. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo