muzej
Društvo

Za projektno finansiranje u oblasti kulture moći će da konkurišu i subjekti registrovani van Pančeva

Pančevo, Uto, 28/02/2017 - 16:55
Vladimir Đoković

Državna revizorska institucija počela je ove godine opsežnu kontrolu načina korišćenja javnih sredstava na teritoriji Grada Pančeva. Iako je reč o obimnom i višemesečnom postupku prvi rezultati rada državnih revizora već su vidljivi. Naime poštujući preporuke državnih revizora promeniće se izvor gradske regulative na osnovu koje radi Interresorna komisija a promene će doživeti i propisi na osnovu koji su se gradskim novcem finansirali i sufinansirali projekti u kulturi.

Kako se moglo čuti na sednici gradskog veća koje je promenu odobrilo, pa će propisi iz ruku načelnika gradske uprave odnosno gradskog veća ubuduće biti u nadležnosti skupštine grada, reč je o postupanju po svežim preporukama državnih revizora. Novi propisi što se konkursa za kulturu tiče poštovaće i u međuvremenu donetu na republičkom nivou uredbu o ovoj materiji. Tako da će za projektno finansiranje u kulturi Pančeva moći da konkurišu i subjekti koji nisu registrovani na teritoriji grada pod uslovom da program hoće da realizuju u Pančevu.

Komisija koja ocenjuje i bira projekte svako prihvatanje ili odbijanje moraće da pismeno obrazloži.

Gradonačelnik kao potpisnik ugovora o projektu moći će jednostrano da ga raskine ukoliko izostane izveštaj o realizaciji ili se ne ispune obaveze.
MarketingNajnovije vesti