Društvo

Želite ljubimca? Udomite Malu! (FOTO)

Izvor: 
Zora Kolarski Čet, 20/07/2017 - 08:21

MALA Živi na ulici u Topoli i niko ne zna kada se pojavila. Možda zato što je stalno u pokretu, mada se u poslednje vreme zadržava na jednom mestu – kod komšinice koja je redovno hrani i sipa joj svežu vodu. Rado se druži sa ljudima, prilazi bez straha i jede iz ruke. Nenamerno nervira komšijske pse kada prolazi pored kuća pa često laju, a to sa druge strane nervira vlasnike pasa, naročito ako u gluvo doba noći reši da obiđe parohiju. Zbog toga joj se ne piše najbolje, pretnje stižu sa svih strana.

Oni su svačiji i ničiji. Ostavljeni, izbačeni, napušteni, prepušteni ulici. Iako ih ima na svakom koraku, nekima su potpuno nevidljivi. Ima i onih kojima smeta što laju, što ćute, što sede ili leže u travi ili pored puta, što trče za ljudima, što ih prate tražeći pažnju. Najčešće su nepoželjni i najčešće je revolt i neretko mržanja zbog njihovog postojanja usmerena na njih same. Kao da su oni sami birali gde će biti izbačeni i zaboravljeni. Kad god vidite jedno ovakvo stvorenje na ulici setite se da iza svakog od njih stoji čovek, neodgovoran vlasnik, neko ko je na njih gledao ne kao na živa bića nego kao na balast kog se rešio. Problem napuštenih pasa na ulici može da se reši, ali dok se priliv novih ne spreči to se neće desiti. Zato sterilišite umesto da izbacujete. Udomite umesto da kupujete. Kuce i mace koje su u ponudi žive na našim ulicama i prošle su neophodan veterinarski tretman od kog je najvažnije to što su sterilisane.

Neki ljudi jednostavno ne žele da znaju da postoji tamo neki Program po kome se pas koji se steriliše vraća na stanište. A Mala nije iznikla na ulici. Nije tu ni rođena. Neko je odneo što dalje od svoje kuće da ne može da se vrati i otišao. Možda Mala često šeta ulicama Topole nadajući se da će prepoznati miris svog doma.

Sterilisana je, čipovana, vakcinisana, očišćena od parazita i željna doma, svog dvoriša po kom će moći da njuška do mile volje, bez straha da će je neko šutnuti ili gađati.

Telefoni za udomljavanje

069 21 43 271

064 54 50 009

 

mala_2.jpg

 

mala_3.jpgMarketingNajnovije vesti