• ZJZ PANČEVO: Raspisan konkurs namenjen predškolcima i učenicima za najbolje likovne i literarne radove

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji, raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na sledeće teme:

     
    Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom
    – Podrži dojenje! Majčino mleko – najbolja hrana
    – Pravilna ishrana = zdravlje
     
    Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.
     
    Cilј konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlјa, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.
     
    Za svaku od tema, po tri najbolјa likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolјa literarna i likovna rada u kategoriji učenika uzrasta I–IV razred osnovne škole i V–VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Pančevo, Centru za promociju zdravlјa (Vuka Karadžića 8, Pančevo), sa naznakom „Za konkurs – Nedelјa zdravlјa usta i zuba”, odnosno „Za konkurs – Svetska nedelјa dojenja” i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane” najkasnije do 31. oktobra 2022. godine. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.
    Najbolјi likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlјe dostavlјaju Institutu za javno zdravlјe Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” kako bi se za svaku od kampanja proglasio i promovisao najbolјi dečiji rad koji će biti štampan u vidu postera tokom 2023. godine.
     
    Konkurs nije nagradnog karaktera već se kroz izradu, izbor i promociju najbolјih dečijih radova podstiče zdravstveno vaspitni rad.
     
    Najbolјi radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou, a najbolјi radovi na nacionalnom nivou biće postavlјeni na sajt Instituta za javno zdravlјe Srbije. Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilјu kontinuirane promocije zdravih stilova života, navodi se na sajtu Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

    Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji, raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na sledeće teme:

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]