• Zlatnik za prvu bebu od Grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od ove godine prvorođene bebe u pančevačkom porodilištu Grad će darivati zlatnikom. Članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Suzana Jovanović danas je posetila prvorođenu bebu – dečaka Iliju, koji je rođen 1. januara u 14.55, u pančevačkom porodilištu, i tom prilikom uručila zlatnik, poklon kojim će od ove godine lokalna samouprava darivati prvorođenu bebu u Pančevu. Prva beba u novoj 2015. godini, u pančevačkom porodilištu, rođena je juče, 1. januara, u 14 sati i 55 minuta. Dečak je, težak četiri kilograma i 310 grama, a dugačak 54 centimetara. Majka Bojana Kontić iz Pančeva kaže da joj je ovo prvo dete, a da će se dečak po želji oca zvati Ilija.

    Pezadovoljna sam kvalitetom usluge koju sam dobila ovde u Bolnici, prvenstveno zato što je atmosfera zaista kao kod kuće, a s druge strane su profesionalci koji vode računa o vama. Stvarno je divan način da se započne godina. Nedavno smo se doselili u Pančevo, eto godinu dana smo ovde i nema lepšeg načina da se Grad dokaže i pokaže svojim novim sugrađanima, ispričala nam je mama Bojana Kontić. Članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Suzana Jovanović kaže da je od ove godine Grad odlučio da prvorođenu bebu dariva zlatnikom.

    Ono što je isto kao i prošle godine, na žalost, je da smo dugo čekali prvu bebu i da se tek prvog januara u popodnevnim satima rodila. Nadam se da će se to narednih godina promeniti, a mi smo se potrudili, kao Grad, da zaista ako već izdvajamo prvorođenu bebu, kao produžetak života i simbol neki, da onda i taj poklon bude nešto što će porodici, odnosno detetu ostati kao uspomena. Ove godine je to zlatnik od 5 grama na kojem piše „Prva beba 2015″ i naravno ima simbol našeg grada – grb grada Pančeva i na drugoj strani zlatnika, rekla je Jovanovićeva. Svaka prva beba u porodici i u 2015. godini od Grada će dobiti 20.000 dinara.

    V. J. P.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo