Ekonomija

Akcija kontrole nelegalog prevoza uspešno realizovana, ATP zaradio milion dinara više!

Izvor: 
Južnobanatski upravni okrug Pet, 25/03/2016 - 17:21

PANČEVO - Zajednička akcija kontrole nelegalnog javnog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva započeta na inicijativu Ministarstva građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture, u organizaciji Južnobanatskog upravnog okruga, uspešno je realizovana, saopšteno je iz kabineta načelnika Južnobanatskog upravnog okruga.

U akciji je učestvovalo dva inspektora Republičke inspekcije za drumski saobraćaj, dva inspektora Odeljenja inspekcije rada Južnobanatskog upravnog okruga, šest inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva, dva saobraćajna policijska službenika Odeljenja saobraćajne policije i dva operativna radnika Odeljenja kriminalističke policije PU Pančevo.

Akcija je sprovedena na dva punkta, u dve smene i uz podršku mobilnih patrola saobraćajne policije u periodu od 18.03.2016. do 23.03.2016. godine, a ostvareni su sledeći rezultati:

  •  od ukupno 17 vozila koja su zapisnički evidentirana, iz saobraćaja je isključeno 13 vozila na period od 5 do 90 dana u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.
  • saobraćajna policija  je podnela 5 prekršajnih prijava, republički inspektori rada sačinili  17 zapisnika i 3 prekršajna naloga zbog neposedovanja ugovora o radu.
  • najbolji pokazatelj uspešnosti akcije se ogleda u finansijskom efektu.

Procentualno povećanje prodatih karata i ostvarenih prihoda na dnevnom nivou kretalo se u intervalu od 40 do 146 procenata. Odnosno, u nedelji trajanja akcije kontrole prodato je 7 919 karata više nego u istom vremenskom periodu prethodne nedelje,  a prihod  JKP „Autotransport Pančevo“ uvećan je u navedenom periodu u iznosu od 1.056.103,00 dinara, dodaje se u saopštenju.

           Marketing

Najnovije vesti