Otvaranje duboke prerade Foto: M. M.
Ekonomija

BRAVO KOLEGE - Sindikat Rafinerije nafte Pančevo čestitao početak rada Duboke prerade

Pančevo, Čet, 19/11/2020 - 01:54
Vladimir ĐokovićRečima BRAVO KOLEGE, Sindikat Rafinerije nafte Pančevo čestitao je javno današnje puštanje u rad Postrojenja Duboka prerada u NIS Rafineriji nafte u Pančevu.

"Puštanje u rad ovako velikog i kompleksnog projekta u godini koja je na globalnom nivou obeležena korona krizom i negativnim efektima epidemije u svim sferama života, predstavlja izuzetno veliki uspeh i dobar znak za poslovnu i finansijsku stabilnost u budućnosti. Svim kolegama koji su angažovani na “Dubokoj preradi” želimo nove profesionalne uspehe i vrhunske poslovne rezultate" navodi se u čestitki objavljenoj na službenoj internet stranici sindkata. (http://sindikatrnp.org.rs/2020/11/18/pocetak-rada-duboke-prerade/)

Sindikat navodi da je 98 posto zaposlenih koji direktno rade u tom postrojenju u članstvu te radničke organizacije Rafineraca. 

“Duboka prerada” je projekat koji Rafineriju u Pančevu izdvaja kao lidera u naftnoj industriji, tako da je danas naš prerađivački kompleks jedan od najmodernijih u Evropi. Ovaj projekat će doneti kako poslovne, tako i ekološke prednosti. Pre svega, novo postrojenje će omogućiti povećanu proizvodnju visokokvalitetnog goriva, kao i proizvodnju naftnog koksa, koji Srbija trenutno uvozi. Dubina prerade biće 99,2%, što je standard koji se poštuje samo u najboljim svetskim rafinerijama. Kada je reč o ekološkim benefitima, sa “Dubokom preradom” prestaje proizvodnja mazuta sa visokim sadržajem sumpora, smanjuje se emisija praškastih materija, a istovremeno se povećava energetska efikasnost. Vrednost ove investicije, sa kojom je završena druga faza modernizacije pančevačke Rafinerije, iznosi 300 miliona evra.

 
MarketingNajnovije vesti