Azotara Pančevo glavni ulaz

DA LI ĆE PANČEVAČKA AZOTARA PRORADITI? Ministar Knežević, Bajatović i sindikalci razgovarali o startovanju Azotare

Pančevo, Sre, 22/11/2017 - 18:46
Vladimir Đoković

Kako nezvanično saznajemo u Beogradu je danas održan sastanak čija je tema bila pokretanje proizvodnje azotnih đubriva u pančevačkoj HIP Azotari.

Do sastanka kod ministra privrede Gorana Kneževića došlo je na inicijativu sve tri sindikalne organizacije HIP Azotare. Pored Kneževića i predsednika sindikata sastanku je prisustvovao i generalni direktor republičkog javnog preduzeća “Srbijagas” Dušan Bajatović.

Gas je osnovna sirovina u HIP Azotari a Srbijagas je većinski vlasnik ovog državnog preduzeća koje je u režimu sprovođenja Unapred pripremljenog plana reorganizacije.

Pre  tri nedelje Azotara je najavila početak proizvodnje. U startovanja postrojenja se zatim i krenulo što je pre više od dve nedelje zaustavljeno pred dobijanje prvih količna amonijaka koji je neophodan za dobijanje veštačkih đubriva. Od tada traje neizvesnost hoće li biti gasa da se proizvodnja u Azotari i pokrene. O razlozima zaustavljanja starta Azotara nismo uspeli da dobijemo zvanični komentar tamošnjeg rukovodstva.

Zaposleni u Azotari ovog meseca primili su pola plate a drugu polovinu, kako prenose, primiće posle startovanja proizvodnje.

 

 

 Marketing

Najnovije vesti