• Do posla najlakše programeri i inženjeri

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jedan od najpopularnijih sajtova za traženje posla Poslovi.infostud.com objavio je statističke podatke za prošlu godinu. Prema njihovim podacima raspisano je ukupno 18.581 oglasa i na njih je konkurisalo 215.424 kandidata. Prosečan broj prijava po konkursu iznosio je 129, a najtraženiji nivo obrazovanja bila je srednja stručna sprema. Poslodavci su najčešće raspisivali oglase za 25 radnih pozicija među kojima su: komercijalista, prodavac, administrativni radnik diplomirani mašinski inženjer, JAVA programmer, vozač, telefonski operater, PHP programer, diplomirani inženjer elektrotehnike.

    Najviše postavljenih konkursa tokom 2015. bilo je u oblasti: trgovina/ prodaja, IT, administracija i računovodstvo, zatim mašinstvo i elektrotehnika.

    Istraživanje je pokazalo da su posao najlakše pronalazili IT-jevci i inženjeri, dok su pozicije na kojima je bilo najmanje objavljenih oglasa u odnosu na broj konkurisanja: fakturisti, operativci u marketing službi, supervizori prodaje, fizički radnci i operateri na računaru.

    Opširinje na linku.

    Jedan od najpopularnijih sajtova za traženje posla Poslovi.infostud.com objavio je statističke podatke za prošlu godinu. Prema njihovim podacima raspisano je ukupno 18.581oglasa i na njih je konkurisalo 215.424 kandidata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]