Kompjuter Foto: pixabay
Istraživanje sajta Infostud

Do posla najlakše programeri i inženjeri

Pančevo, Sre, 17/02/2016 - 09:58
Ivana Predić

Jedan od najpopularnijih sajtova za traženje posla Poslovi.infostud.com objavio je statističke podatke za prošlu godinu. Prema njihovim podacima raspisano je ukupno 18.581 oglasa i na njih je konkurisalo 215.424 kandidata. Prosečan broj prijava po konkursu iznosio je 129, a najtraženiji nivo obrazovanja bila je srednja stručna sprema. Poslodavci su najčešće raspisivali oglase za 25 radnih pozicija među kojima su: komercijalista, prodavac, administrativni radnik diplomirani mašinski inženjer, JAVA programmer, vozač, telefonski operater, PHP programer, diplomirani inženjer elektrotehnike.

Najviše postavljenih konkursa tokom 2015. bilo je u oblasti: trgovina/ prodaja, IT, administracija i računovodstvo, zatim mašinstvo i elektrotehnika.

Istraživanje je pokazalo da su posao najlakše pronalazili IT-jevci i inženjeri, dok su pozicije na kojima je bilo najmanje objavljenih oglasa u odnosu na broj konkurisanja: fakturisti, operativci u marketing službi, supervizori prodaje, fizički radnci i operateri na računaru.

Opširinje na linku.Marketing

Najnovije vesti