• Grad Pančevo se odriče akcija u Petrohemiji bez naknade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U odluci hitno donetoj 18. maja Gradsko veće Pančeva predložilo je Skupštini grada, a ova 19. maja donela odluku da se odrekne vlasništva nad delom akcija Petrohemije, bez naknade, a u korist Republike Srbije.

    Grad Pančevo poseduje 1,22 procenta akcija Petrohemije što je ukupna vrednost od 677,2 miliona dinara, a to će postati republičkog na predlog Ministarstva privrede kako bi se inicirao postupak koji bi u krajnjoj instanci doveo do privatizacije te državne kompanije.

    Pravobranilaštvo Pančeva ocenilo je da se poklon može učiniti, ali ga valja obrazložiti. Gradska vlast obrazloženje našla je u teškoj finansijskoj situaciji u Petrohemiji tokom prošle godine.

    Petrohemija je poslovno i ranije imala teških godina, no pančevački udeo se nije poklanjao.

    Istorijski, pre više godina, bilo je i predloga, pa i akcije ka cilju da se trampi za odmarlište Petrohemije na Zlatiboru, ili bar za njegovo dugogodišnje korišćenje. Ta ideja je pala u vodu.

     

    U odluci hitno donetoj 18. maja Gradsko veće Pančeva predložilo je Skupštini grada, a ova donela odluku da se odrekne vlasništva nad delom akcija Petrohemije, bez naknade, a u korist Republike Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]