Saša Pavlov Pančevo
Ekonomija

Gradonačelnik Pančeva o situaciji u Azotari

Pančevo, Pon, 09/07/2018 - 07:50
Vladimir Đoković
 

Ministarstvo privrede predložilo je uvođenje stečaja u HIP Azotaru zbog prezaduženosti. Ovaj krupan privredni subjekt u Pančevu zapošljava oko 1000 radnika pa smo zatražili više informacija i komentar od gradonačelnika Saše Pavlova.

- Grad Pančevo nema bilo kakva upravljačka prava u Azotari, shodno tome nemamo ni bilo kakav uticaj na odlučivanje. Ja sam siguran da Azotara, imajući u vidu da smo pretežno poljoprivredna zemlja, ima svoju budućnost. Posle svojinske transformacija ili već na koji način. Ne znam šta je cilj stečaja, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik Pančeva je još rekao:

- Verujem da će nakon obavljenog stečaja ona dobiti novog vlasnika ili već na neki način doći do svojinske transformacije. I da će dobar broj Pančevaca nastaviti da radi, odnosno imati i naći svoje mesto. E sad u kom obimu, sa kojom tehnologijom, na koji način i koji će to broj ljudi biti to u ovom trenutku zaista ne znam.

Ministarstvo privrede kao razlog stečaja državne Azotare kojom upravlja državni Srbijagas, koji je i glavni snabdevač sirovinom, navodi prezaduženost.

- Verovatno ne bi bio predložen stečaj da nije izgledna svojinska transformacija na neki način. Pretpostavljam da država to ne bi uradila bez izvesnosti rešavanja problema Azotare. Tako da ukoliko je poslat zahtev mislim da već postoji i neko rešenje. A koje je to rešenje to ćemo da vidimo. Grad Pančevo ni u jednoj fabric Južne industrijske zone nema nikakva upravljačka prava. Tako da ne znamo ni detalje. A pogotovu od ove tri fabrike u prethodnom periodu slobodno mogu reći da je najlošija saradnja bila sa Azotarom. U smislu da smo najmanje podataka iz Azotare dobijali tako da mnogo manje informacija imamo nego iz ovih drugih privrednih subjekata, zaključio je gradonačelnik Saša Pavlov.
MarketingNajnovije vesti