• HIP-Petrohemija pokreće proizvodnju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    HIP-Petrohemija nakon uspešne realizacije investicionih i remontnih aktivnosti ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Posle Energetike koja je već startovala, sukcesivno će startovati proizvodni procesi u ostalim petrohemijskim fabrikama. U petak, 18. septembra planiran je start fabrike Etilen, u nedelju, 20. septembra start fabrike Polietilena visoke gustine (PEVG), a od 23. septembra očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrici Polietilena niske gustine (PENG).

    Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikom starta procesa rada i u toku samog procesa. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

    „Ukupna vrednost investicionih i remontnih radova izvršenih tokom planskog zastoja iznosi oko 4,5 miliona evra. Realizovane investicije su usmerene na poboljšanje energetske i operativne efikasnosti među kojima su najvažnije rekonstrukcija delova postrojenja u Energetici, Etilenu, PENG-u i PEVG-u, kao i zamena pilot gorionika na baklji u Etilenu, PEVG-u i Fabrici sintetičkog kaučuka. Pri kraju je i realizacija najvažnijeg projekta investicionog održavanja – generalnog remonta hiper-kompresora u PENG-u“ – izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

    HIP-Petrohemija nakon uspešne realizacije investicionih i remontnih aktivnosti ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Posle Energetike koja je već startovala, sukcesivno će startovati proizvodni procesi u ostalim petrohemijskim fabrikama. U petak, 18. septembra planiran je start fabrike Etilen, u nedelju, 20. septembra start fabrike Polietilena visoke gustine (PEVG), a od 23. septembra očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrici Polietilena niske gustine (PENG).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo