Foto: RŽD Internešenel
Ekonomija

Isporuka svih 27 ruskih vozova do početka 2017.

Izvor: 
Tanjug Pon, 02/05/2016 - 11:41

Prvi zamenik direktora kompanije ruskih železnica RŽD Internešenel, Mansurbek Sultanov, izjavio je, u ponedeljak 2. maja,  da će svih 27 novih dizel-motornih ruskih vozova biti isporučeno Srbiji do početka 2017. godine, od čega je 10 već stiglo u našu zemlju. 

On je kazao da je 10 vozova već isporučeno, kao i da će u Srbiji uskoro biti još dva voza, s obzirom da su trenutno dve nove dizelke na tehničkom prijemu u fabrici.

Sultanov je naveo da je vrednost nabavke 27 dizel vozova 100 miliona dolara.

Srbija kupuje te vozove od ruske kompanije Metrovagonmaš zahvaljujući sredstvima ruskog kredita, čija je vrednost 800 miliona dolara.

On je podsetio da je železničko preduzeće Srbija voz nedavno pustilo u saobraćaj novi ruski voz na pruzi Beograd - Vršac i istakao da  putnici od tada na toj liniji mnogo više koriste železnički saobraćaj.

To su savremeni klimatizovani vozovi koji imaju 246 mesta, 120 za sedenje i 126 za stajanje, a njihova brzina je 120 kilometara na sat.

Garniture imaju i mesta za bicikle, vakuum toalete, kao i mesta prilagodena osobama sa posebnim potrebama.

Dva voza saobraćaju na pruzi Vršac - Beograd Dunav stanica i po jedan voz na prugama Zrenjanin - Kikinda, Zrenjanin - Debeljača, Sombor - Odžaci-Novi Sad - Odžaci - Sombor, Subotica - Senta - Kikinda- Senta-Subotica.

Jedna voz saobraćaj po potrebi na jednoj od tri relacije: Kraljevo-Kosovo Polje, Kraljevo-Požega, Kraljevo-Stalac-Jagodina i jedan voz kao rezervna garnitura čeka u Novom Sadu.Marketing

Najnovije vesti