Ekonomija

Jovica Božić kandidat za nagradu „EY Preduzetnik godine" u Srbiji

Pančevo, Pet, 05/02/2016 - 08:40
Aleksandar StojkovićJovica Božić, vlasnik kompanije „Božić i sinovi", jedan je od kandidata za za nagradu "EY Preduzetnik godine" u Srbiji.

Kompanija „Božić i sinovi" osnovana je 1985. godine i  bavi se pružanjem kompletne usluge preuzimanja, transporta i tretmana električnog i elektronskog otpada. Kompanija je 2000. godine doživela vrhunac u prodaji računara, sa oko 120 zaposlenih mladih ljudi iz IT industrije i proširila se na 21 prodajni centar. Od strane lista Ekonomist proglašeni su za 15. najprofitabilniju firmu od 300 najboljih preduzeća u Srbiji i Crnoj Gori. Jovica Božić je pažljivo pratio trendove sa zapada, preuzimao ih i prilagodio domaćem tržištu. „Želim da postignem svake godine više nego prethodne“ – moto je kojim se vodi.

Revizorsko-konsultantska kompanija EY ("Ernst & Young") četvrti put u Srbiji dodeljuje nagradu "EY Preduzetnik godine", u cilju promovisanja preduzetničkog duha i inicijative. Ove godine za prestižno priznanje takmičiće se 28 preduzetnika, dok će ministar privrede Željko Sertić svečano proglasiti nacionalnog pobednika 23. februara u hotelu "Hyatt Regency" u Beogradu.

Pobednik konkursa u Srbiji će, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje "EY Svetski preduzetnik godine" i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2016. godine.

O pobedniku programa "EY Preduzetnik godine 2015" odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na faktorima kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Žiri će predvoditi prethodni pobednik nacionalnog konkursa Božo Janković ("Enterijer Janković d.o.o."; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014) i članovi Rade Ljubojević ("Sirogojno Company d.o.o."; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2013), Darko Budeč ("Buck d.o.o."; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012), Gordana Lazarević (nezavisni konsultant "Naučno-tehnološkog centra Zvezdara") i Miloš Jelić (izvršni direktor kompanije "Nelt d.o.o.").

Kratke biografije ostalih kandidata možete pogledati na sajtu kompanije EY ("Ernst & Young").
MarketingNajnovije vesti