• JUŽNOBANATSKI BILTEN INVESTICIJA: Česi grade fabriku u Vršcu – ulažu 15 miliona evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    KOMPANIJA IMG Manufakturing investiraće 15 miliona evra u izgradnju proizvodnih pogona za proizvodnju plastičnih delova i komponenti za autoindustriju na lokaciji Naučno-tehnološkog parka u industrijskoj zoni u Vršcu. Reč je o prvoj grinfild investiciji Češke u proizvodni sektor Srbije.

    Češka kompanija IMG Management, registrovana u Srbiji kao IMG Manufakturing, gradiće u tri faze fabriku površine preko 6.000 kvadrata na 1,3 hektara zemljišta. Projektovanje celokupnog kompleksa povereno je projektantskoj kompaniji Biro Plus, www.biroplus.co.rs koja posluje u okviru „Eurocons Grupe“, www.eurocons.rs iz Vršca.

    Generalni menadžer IMG Manufakturing, Mišal Gruc kaže da je početak izgradnje prve proizvodne hale planiran za jul ove godine.

    „Planiramo da počnemo izgradnju prve proizvodne hale u julu 2021. i da dovršimo ceo objekat do kraja ove godine, a zatim da završimo celokupnu investiciju najkasnije do 2025. i dovršimo sve tri proizvodne hale“, kaže Gruc.

    U prvoj fazi predviđa se proizvodnja plastičnih delova, plastičnih rezervoara i kontejnera.  U drugoj fazi praviće plastične ploče, a u trećoj plastični delovi za auto-industriju.

    „Ukupna planirana investicija vredna je 15 miliona evra, a planiramo da zaposlimo 150 ljudi, od čega u prvoj fazi 20 radnika. Počeli smo sa odabirom zaposlenih. Zbog činjenice da nam je kvalitet na prvom mestu, obučićemo prve zaposlene iz Srbije u našim pogonima u Češkoj pre završetka prve proizvodne hale u Srbiji“, navodi Gruc.

    Zoran Virić iz Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga navodi samo deo brojnih domaćih i stranih investicija na području RPK Pančevo koje su u toku, ali i one koje tek dolaze:

    Pančevo

    Kompanija NAVAL BOX  – vrednost investicije 70.000.000 €

    Na 23 hektara u pančevačkoj severnoj poslovnoj zoni počeli su gradnju objekata za završne radove na montaži specijalizovanih transportnih kontejnera koji se mogu spajati radi formiranja životnog i radnog prostora. Očekuje se  da fabrika počne da radi do kraja 2021. i zaposli do 1.000 radnika do kraja 2030.

    Kompanija ZF SERBIA

    Fabrika za proizvodnju delova za automobile, brodove i železnicu u industrijskoj zoni. Do kraja 2022. godine biće zaposleno više od 1.000 ljudi. Kompanija, pravi i Naučno-istraživački centar u zgradi od 5.000 kvadrata u kome će zaposliti 300 visoko obrazovanih stručnjaka.

    Kompanija BROSE 

    Fabrika za proizvodnju motora za upravljače, električnih pumpi za ulje i motora za ventilacijsko hlađenje, kao i uspostavljanje odeljenja za istraživanje i razvoj i prodaju. U okviru projekta  biće zaposleno 1.100 ljudi do 2026. godine. 

    Alibunar

    • Proizvođač obuće PARILAB, italijanskog investitora SCARPA trenutno broji 470 zaposlenih. Planiraju da do kraja 2021. završe  izgradnju novog proizvodnog i magacinskog prostora površine 1.750 kvadrata sa potrebnom infrastrukturom i opremom. Ukupna planirana investicija od aprila do decembra 2021. iznosi 1.100.000 evra.

    Kovin/Kovačica

    • U Kovinu bi 2024. godine trebalo da počne sa radom vetroelektrana Čibuk 2, nastavak  investicije u vetropark Čibuk 1 u Mramorku. Investitor je  New Energy Solution. Nakon realizacije projekta „Vetropark Kovačica“ koji je počeo sa radom jula 2019. godine, planira se realizacija još jednog projekta – „Vetropark Pupin“. Investiciona vrednost ovog projekta iznosi oko 100 miliona evra. Početak izvođenja radova na izgradnji očekuje se na proleće 2022. 

    KOMPANIJA IMG Manufakturing investiraće 15 miliona evra u izgradnju proizvodnih pogona za proizvodnju plastičnih delova i komponenti za autoindustriju na lokaciji Naučno-tehnološkog parka u industrijskoj zoni u Vršcu. Reč je o prvoj grinfild investiciji Češke u proizvodni sektor Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]