arhiva 013info
Ekonomija

Najviše nezakupljenih njiva u Omoljici. U Brestovcu fudbaski teren na njivi

Pančevo, Sre, 05/07/2017 - 19:24
Vladimir Đoković

Prema podacima poljočuvarske službe nezakljupljenih državnih poljoprivrednih parcel koje koriste NN lica najviše je na prostoru katastarske opštine Omoljica čak 179 hektara. Sledi KO Pančevo sa 127 hektara, pa Ivanovo - 80, Dolovo – 77, Banatski Brestovac – 56, Jabuka -34, Glogonj – 30, Banatsko Novo Selo -28 i Starčevo sa 8,8 hektara. Zanimljivo je da na ovom spisku nema ni jedne parcele iz katastarske opštine Kačarevo.

Interesantno je da se recimo u Banatskom Brestovcu na njivi druge klase veličine nepuna 2,5 hektara nalaze hangar i fudbalsko igralište, a njiva je, inače, državna.

Na pašnjaku II klase u Banatskom Novom Selu veličine 2,3 hektara državne poljoprivredne zemlje pored useva lucerke smestili su se i seosko groblje, seoski put i pašnjak, dok se u Omoljici na državnom poljoprivrednom zemljištu, označenom kao pašnjak II klase, nalazi bivši hipodrom - sada livada. U istom mestu na dve parcele ukupne površine 10,5 hektara sada je deponija, iako je državno zemljište koje nije dobilo zakupca klasifikovano kao pašnjak IV klase, dok se objekti farme nalaze u ataru Pančeva i to na njivi III klase od 15 hektara.


MarketingNajnovije vesti