• Od jutros svim snagama protiv nelegalnog prevoza!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Od jutros (18.mart) u osam časova, sprovodi se akcija suzbijanja nelegalnog prevoza i sive ekonomije na području grada Pančeva. Akcija se sprovodi na dva punkta: kod Hotela Tamiš i u Prvomajskoj ulici. Kontrolišu se vozila za koja se sumnja da vrše nelegalan prevoz putnika za Beograd.

    U akciji učestvuju dva republička inspektora drumskog saobraćaja, dva republička inspektora rada, četiri gradska inpektora za saobraćaj i puteve, dva saobraćajna policajca, dva policajca iz sektora kriminalističke policije i dva komunalna inspektora.

    Južnobanatski upravni okrug koordiniše sve republičke inspekcije na ovom području.

    „Nije u pitanju samo akcija protiv nelegalnog prevoza, već se kontroliše i tehnička ispravnost vozila koju vrši saobraćajna policija i postojanja osnova sumnje da su vozila predmet određenog krivičnog dela, rekao je načelnik Južnobanatskog upravnog okruga, dr Zoran Tasić, na konferenciji za novinare koja je organizovana povodom akcije suzbijanja nelegalnog prevoza.

    Od jutros je oduzeto tri vozila, od toga dva autobusa. Jedan autobus je oduzet na pet dana zbog neispravne dokumentacije, a oduzeto je i jedno kombi vozilo koje je bilo registrovano za devet putnika, a imalo je petnaest sedišta. To vozilo je isključeno iz saobraćaja na 90 dana. Podneta je jedna prekršajna prijava jedna prekršajna prijava Inspekcije za rad, zato što nije bio zaključen Ugovor o radu između poslodavca i vozača kombija. Od strane gradskih inspektora podneta su tri zapisnika.

    Za tri sata, koliko akcija traje, vozilima ATP-a prevezeno je dodatnih 300 do 400 putnika.

    Načelnik Tasić je rekao i da je u toku prepodneva imao pozive sa skrivenih telefonskih brojeva, u kojima su mu pojedinci govorili da ne bi trebalo da radi svoj posao.

    „Ja im poručujem da je ovo samo početak i da na mom licu mogu da vide da se ja uopšte nisam uplašio”, naglasio je Tasić.

    Tasić je rekao da će ova akcija trajati sedam dana i da će se nakon toga sumirati finansijski efekti akcije. Sledećeg petka će se dogovoriti dalja dinamika sprovođenja akcije.

    Aleksandar Simić, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je rekao da je Vlada Srbije rešena da suzbije sivu ekonomiju i da to sprovodi i na terenu.

    Simić je naglasio da je bilo potrebno angažovanje svih snaga kako bi se konačno stalo na put sivoj ekonomiji u oblasti auto prevoza.

     

    Od jutros (18.mart) u osam časova, sprovodi se akcija suzbijanja nelegalnog prevoza i sive ekonomije na području grada Pančeva. Akcija se sprovodi na dva punkta: kod Hotela Tamiš i u Prvomajskoj ulici. Kontrolišu se vozila za koja se sumnja da vrše nelegalan prevoz putnika za Beograd.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija