Foto: RPK
U Regionalnoj privrednoj komori Pančevo

Održana sednica Saveta sajma etno hrane i pića u Pančevu

Izvor: 
RPK Pančevo Sre, 11/05/2016 - 20:00

Regionalna privredna komora Pančevo je 10.maja 2016 godine bila domaćin druge sednice Saveta sajma etno hrane i pića.

Na početku sastanka, u znak dobrodošlice obratio se predsednik RPK Pančevo Dragan Bosilj istakavši da je ovaj sajam na kome je bilo zadovoljstvo učestvovati u prethodnih sedam godina, od kada RPK Pančevo nastupa sa svojim proizvođačima, kao i raznim udruženjima.

Potom je usvojen zapisnik sa prethodne sednice Saveta bez primedbi. Zatim je usledila informacija kako teku pripreme za naredni sajam, informacija o obavljenim razgovorima u Privrednoj komori Srbije i razgovorima u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Nakon toga je usledila diskusija o mogućnostima unapređenja narednog sajma.Konstatovano je da je poželjno ostati o okviru istog prostora kao i do sad. Sugerisano je da treba što više raditi na promociji sajma. Procenjeno je da bi bilo dobro animirati i preostale Regionalne privredne komore koje do sad nisu učestvovale da na narednoj sajamskoj manifestaciji uzmu učešće, jer su dosadašnja iskustva pokazala da se preko komorskog sistema obezbeđuje 40% zakupljenog prostora, Takođe se razgovaralo o mogućnostima obezbeđenja dodatnih sredstava. Učešće u diskusiji su izeli svi članovi Saveta.

Po završetku sednice Saveta organizivana je poseta dugogodišnjem izlagaču na Sajmu etno hrane i pića u okviru štanda RPK Pančevo. Radi se porodičnoj proizvodnji SR "Jovovača" iz Kačareva koji proizvodi voćne prirodne rakije. RPK Pančevo je za sve goste organizovala prevoz do ovog renomiranog proizvođača. Članovi Saveta su obišli proizvodnju, podrume i svečanu prostoriju sa peharima, medaljam i plaketama, gde su mogli da degustiraju sve proizvode.Marketing

Najnovije vesti